Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στη μουσική! Τι είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής; Τίποτα λιγότερο από το μεγαλύτερο ζωντανό μουσικό

γεγονός της χωράς! Ένας πραγματικός εορτασμός της Ημέρας της Μουσικής, των Μουσικών, της πόλης και των κατοίκων της. Μια Γιορτή που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, μοιράζοντας απλόχερα, και πάντα δωρεάν, εικόνες και ήχους για κάθε γούστο. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσφέρει την μοναδική δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες, να απολαύσουν πολιτισμό, επιλέγοντας μεταξύ δεκάδων εκπροσώπων όλων των ειδών μουσικής. Παράλληλα δίνει μια σπάνια ευκαιρία σε εκατοντάδες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό.
 
Μεταξύ 19 και 21 Ιουνίου είναι βέβαιο πως θα τους συναντήσετε σε κάποια από τις δεκάδες σκηνές που θα στηθούν σε 22 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η μουσική άλλωστε γεννιέται και μεγαλώνει στους δρόμους. Εσείς δεν έχετε παρά να την απολαύσετε.

Εμείς, σας προτείνουμε κάποιες ξεχωριστές εκδηλώσεις σε υπέροχες πόλεις και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

Ρόδος

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται στη Ρόδο από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι». Μία μεγάλη διοργάνωση, με εφήβους και ενήλικες μουσικούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, περισσότερα από 25 μουσικά σχήματα και ομάδες.

To Πρόγραμμα:

Σάββατο 19 Ιουνίου

Άλσος Αγίου Σουλά, Σορώνη: Ελληνικό έντεχνο, ελληνικό ροκ, ξένο ροκ, έθνικ. Ώρα έναρξης 19:30 (10 μουσικά σχήματα)

Παλιά Πόλη: L’ aperitivo bar – Apellou 41, Starts: 21:00

Πηγές Καλλιθέας: Pane Di Capo Stage, Starts: 17:00
 
Κυριακή 20 Ιουνίου

Προαύλιο Δημαρχείου Ροδίων: Ελληνικό έντεχνο, ελληνικό ροκ, ξένο ροκ, έθνικ, παραδοσιακό. Ώρα έναρξης 19:00
(12 μουσικά σχήματα)

Πηγές Καλλιθέας: Pane Di Capo Stage, Starts: 17:00

Δευτέρα 21 Ιουνίου
Ψαροπούλα: Μόλος/Molos, Ώρα έναρξης: 17:00

Πηγές Καλλιθέας: Pane Di Capo Stage

Παλιά Πόλη: Café Besara – οδός Σοφοκλέους, ώρα: 21:00

Κρήτη – Χανιά

Μια σειρά εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, που όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, Το τετραήμερο από 18 έως 21 Ιούνη ανακαλύπτουμε ξανά την πόλη μας και επαναδιεκδικούμε τον χαμένο δημόσιο χώρο. Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής με μια σειρά εκδηλώσεων διάσπαρτων σε όλη την πόλη και βλέπουμε ένα ‘άλλο πρόσωπο της πόλης μας, μέσα από ποδηλατοδρομίες, installations, εκθέσεις φωτογραφίας και τέχνης, θεατρικά δρώμενα και Pic nic.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.p-public.gr/

Αθήνα

Στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συμμετέχει για πρώτη φορά η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».

Έτσι, την Δευτέρα 21 Ιουνίου, θα γίνουν ξεναγήσεις στους χώρους της Βιβλιοθήκης, στη Νέα Πτέρυγα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που σκοπό έχουν τη γνωριμία του κοινού με το υλικό της συλλογής της. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν από το ειδικό προσωπικό της Βιβλιοθήκης και θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκδόσεις, σπάνια βιβλία και παρτιτούρες, να χρησιμοποιήσουν το οπτικοακουστικό της υλικό και να γνωρίσουν διαδραστικές εφαρμογές, βάσεις δεδομένων και νέες πηγές έρευνας σε σχέση με τη μουσική και άλλες τέχνες.

Η διάρκεια των ξεναγήσεων θα είναι 1 ώρα.

 Ημέρα: 21 Ιουνίου 2010, ώρες: 10:00, 12:00 και 14:00

Ελεύθερη συμμετοχή

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πληροφορίες: Τηλ. 210 7282 778, http://www.mmb.org,gr/

Αθήνα – Πλάκα
Με την καλύτερη μουσική παρέα στα σκαλάκια της Μνησικλέους

Το café Γιασεμί, στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας προσφέρει την Κυριακή 20 Ιουνίου μια βραδιά γεμάτη μελωδίες! Συγκεκριμένα:

\”Papadanousis Trio\”
(Παπαδάτος Άγγελος,Ντάνης Γρηγόρης,Παπαβρανούσης Νίκος)
το τριο που παίζει για την απολαυσή του… όσοι πέρασαν Κυριακή από το Γιασεμί ήδη γνωρίζουν…

Γιώργης Χριστοδούλου
…με μια ολόφρεσκη ελληνοισπανική συνεργασία στις αποσκευές του θα παίξει \’\’μόνο για φίλους\’\’ και το Γιασεμί είναι ενας απο αυτούς…

Sal.a.t.a. the band
Επειδή κάθε πάρτυ θέλει τη Salata του! Η πιο live μπάντα! πολύχρωμη και ανατρεπτική! Βαγγέλης Μαρκαντώνης, τραγουδοποιός, μέλος στην Ανοιχτή Θάλασσα. Ροκιές και διασκευές, για να μην μείνει κανένας παραπονούμενος…

Κυριακή 20-06-2010, ώρα έναρξης: 19:00

Γιασεμί: καφέ-μπιστρό, Μνησικλέους 23 Πλάκα
Τηλ.: 213 0417937

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο: http://www.europeanmusicday.gr/