Μήπως ήρθε η ώρα την Ιστορία να την ερευνήσεις εσύ;

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί ένα βιβλίο Φυσικής; Ποιο όπλο χρειαζόταν επειγόντως η Ύδρα για να κατακτήσει την Ελευθερία εκτός από τα καράβια της; Ποιος κρύβεται εδώ και 200 χρόνια πίσω από το μυστικό έγγραφο της Φιλικής Εταιρείας; Πώς στ’ αλήθεια γράφεται η Ιστορία;

Το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό «21 Αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση» είναι ένα εργαλείο για τα παιδιά που θέλουν να ζήσουν τη συναρπαστική εμπειρία της ιστορικής έρευνας.

Μια ευκαιρία να δουν από πολύ κοντά αυθεντικά αντικείμενα μιας συγκλονιστικής εποχής και να καταλάβουν τα πρόσωπα και τα πράγματα με τη δική τους μοναδική ματιά. Μια αφορμή να μοιραστούν ιδέες και απόψεις με τους συμμαθητές και τους φίλους, τους δασκάλους ή τους γονείς τους στην τάξη ή στο σπίτι.

Δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα, επιστολές, σφραγίδες, νομίσματα, σημαίες, πίνακες ζωγραφικής, ρούχα, όπλα, ναυτικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα έχουν επιλεγεί από το πλούσιο υλικό της μεγάλης επετειακής έκθεσης «1821. Πριν και Μετά». Πλαισιώνονται από κείμενα και προτάσεις με στόχο να παρακινήσουν τους νεαρούς διαδικτυακούς επισκέπτες στην απόλαυση του έργου τέχνης και στη χαρά της ιστορικής αποκάλυψης.

Για παιδιά από 11 ετών και σχολικές ομάδες Στ’ Δημοτικού έως και το Λύκειο.