Το Μυστήριο 128 Crows είναι μια ξεχωριστή παράσταση σωματικού θεάτρου με ζωντανή μουσική από τη Holektiv, τη διάσημη ομάδα της Τσεχίας.

Στην ελληνική μυθολογία τα κοράκια είναι σύμβολο της θεάς Αθηνάς και του θεού Απόλλωνα. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον Άγγλο ποιητή, μυθιστοριογράφο και μεταφραστή Robert Graves, η θεά Αθηνά είναι η μοναδική τριαδική θεά που αντιπροσωπεύει μια παρθένα, μια γυναίκα και μια γριά. Η σχέση μεταξύ κορακιών και ανθρώπων ήταν ανέκαθεν μοναδική.

Το Μυστήριο 128 Crows είναι ένα έργο για αυτούς τους ξεχωριστούς θεματοφύλακες των ονείρων και των μυστικών μας. Αυτά τα πουλιά ζουν δίπλα στους ανθρώπους όπως ακριβώς κατοικούν και στο δικό τους φυσικό περιβάλλον, μακριά από τον κόσμο. Λόγω του χρώματος και της κυρτής στάσης τους, και επειδή τρέφονται με ψοφίμια, κατέληξαν να θεωρούνται σύμβολα του θανάτου. Τα κοράκια, όμως, συμβολίζουν και τη γέννηση και ειδικότερα τον αέναο γυναικείο κύκλο της ζωής.

Το Μυστήριο 128 Crows είναι μια παράσταση για γυναίκες και όσους αισθάνονται γυναίκες.

Λίγα λόγια για την ομάδα Holektiv

Η ομάδα Holektiv δημιουργήθηκε το 2015 στην Πράγα από τις Andrea Vykysalá- Benková, Eva Stará και Karolína Křížková. Χάρη σε αυτή την ξεχωριστή συνάντηση, γεννήθηκε στην πολιτιστική σκηνή της Τσεχίας ένα αποκλειστικά γυναικείο σύνολο, που συνδυάζει ελεύθερα διαφορετικά είδη θεάτρου, ακροβατικών και χορού. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, και μέσω της συνεργασίας της με καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους της τέχνης, έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα μοναδικό στυλ, δραστηριοποιούμενες στην τσεχική και διεθνή σκηνή. Εκτός από τα χορογραφικά και θεατρικά έργα, ασχολούνται και με την παιδαγωγική του χορού και του σύγχρονου τσίρκου.

Συντελεστές

ΣΥΛΛΗΨΗ – ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Holektiv (Andrea Vykysalá-Benková, Karolína Křížková)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Eliška Brtnická
ΣΚΗΝΙΚΑ: Studio Herrmann & Coufal
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Terezie Kovalová
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Michaela Čapková
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ – ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Daniel Kozlík
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Andrea Vykysalá

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης & Holektiv

Θερμές ευχαριστίες στο Τσεχικό Κέντρο Αθηνών και ιδιαίτερα στην κ. Lucie Kuligová για την ευγενική υποστήριξη του έργου Μυστήριο 128 Crows στην Ελευσίνα.

Διαβάστε επίσης:

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Τι θα δούμε στη φετινή διοργάνωση