Για το μήνα Νοέμβριο το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει μία Κούπα σε σχήμα άνθους ιβίσκου, από αχάτη  (Κίνα, πιθανότατα Πεκίνο. Δυναστεία Τσινγκ, περίοδος αυτοκράτορα Γιοντσέν (1723–1735 μ.Χ.). Μουσείο Μπενάκη 14317).

Η κούπα αυτή δωρίθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από τον ιδρυτή του Αντώνη Μπενάκη και δανείστηκε στην ιστορική «Διεθνή Έκθεση Κινεζικής Τέχνης» της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του Λονδίνου στα 1935–1936. Κατά το ταξίδι, τα λεπτότατα τοιχώματά της έσπασαν.

Στα αρχεία του Μουσείου Μπενάκη σώζονται τόσο η σχετική επιστολή του Αντώνη Μπενάκη για τον «κύαθον» που «περιέβαλλε με ιδιαιτέραν στοργήν» όσο και η απάντηση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της έκθεσης και μεγάλου δωρητή του Μουσείου Μπενάκη Γεώργιου Ευμορφόπουλου, υπαγορευμένη στην αγγλική καθώς δεν μπορούσε να γράψει λόγω ασθένειας: «στεναχωρήθηκα πραγματικά περισσότερο απ’όσο εάν ήταν ένα από τα δικά μου κομμάτια».

Κατά τη δεκαετία του 1930 η κούπα χρονολογούνταν στη δυναστεία Σονγκ (960–1279 μ.Χ.) λόγω ομοιότητας με κεραμικές κούπες της περιόδου. Όμως μια όμοια κούπα στο Εθνικό Ανακτορικό Μουσείο της Ταιπέι προέρχεται από τη συλλογή του αυτοκράτορα Γιοντσέν του πρώιμου 18ου αι. μ.Χ. και φέρει επιγραφή της βασιλείας του.