Προφανώς η έκλειψη της 22ης Ιουλίου δεν έγινε… Οκτώβριο, όπως έγραψε ο Νοστράδαμος, αλλά ήταν η μεγαλύτερη έκλειψη ηλίου του αιώνα. Μια και έγινε ορατή στο Τόκυο, εκεί βρέθηκε και ο Ρόλαντ Εμεριχ, για να προωθήσει το τελολογικό blockbuster 2012, που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Νοέμβριο.

Ποτέ στην ιστορία μια χρονολογία δεν ήταν τόσο σημαντική σε τόσους πολιτισμούς, σε τόσες θρησκείες, επιστήμονες και κυβερνήσεις. Το 2012 είναι μια επική περιπέτεια για έναν παγκόσμιο κατακλυσμό που φέρνει το τέλος του κόσμου και αφηγείται την ηρωική μάχη των επιζώντων για επιβίωση. 

Το 2012 πιστεύεται από πολλούς ότι είναι η χρονιά της αποκάλυψης, λόγω του ότι η 21η Δεκεμβρίου του 2012 σηματοδοτεί το τέλος του ημερολογίου των Μάγια. Για το γεγονός αυτό υπάρχουν πολλές αναφορές σε διάφορες επιστημονικές, θρησκευτικές και άλλες πηγές. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης των ταινιών Ημέρα Ανεξαρτησίας και Μετά την Επόμενη Ημέρα, Ρόλαντ Έμμεριx ζωντανεύει τις προβλέψεις των Μάγια το ερχόμενο Νοέμβριο.

Το 2009 μία ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων επιβεβαιώνει στους ηγέτες της γης πως σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου που ξέραμε… Μέχρι το 2012, οι ηγέτες παγκοσμίως θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσωσης για όσο το δυνατόν περισσότερους, δυστυχώς όμως είναι αδύνατο να σωθούν όλοι. Όταν ο Τζάκσον Κέρτις πηγαίνει με τα δύο του παιδιά εκδρομή στο Γέλοουστόουν, ανακαλύπτει τυχαία τις τεράστιες εγκαταστάσεις στο κέντρο μιας αποξηραμένης λίμνης και αποκαλύπτει το μυστικό της επικείμενης καταστροφής που η κυβέρνηση κρύβει από τους πολίτες. Ο Τζάκσον πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε μια αντίστροφη μέτρηση με το χρόνο. Προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι και κάθε είδους φυσικές καταστροφές που η γη επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα.

Πρωταγωνιστούν: Τζον Κιούζακ, Αμαντα Πιτ