Έπειτα από την επιτυχία της Παράστασης «20 χρόνια χωρίς Μελίνα…» στο Παρίσι, η Τίνα Αλεξοπούλου επιστρέφει στην Ελλάδα για την παρουσίαση του Μουσικού Αφιερώματος στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 στο «Αρχελάου Θέατρο».

Η εξαιρετική performer Τίνα Αλεξοπούλου θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα νοσταλγικό αλλά και εξαιρετικά δυναμικό αφιέρωμα στην μνήμη της μεγάλης Μελίνας Μερκούρη με την συνοδεία του Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο και του Πάνου Τσιφτσή στο μπουζούκι.

«Δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις η παρουσία, το έργο και η κληρονομιά που μας άφησε η μεγάλη Ελληνίδα Καλλίτεχνις και Πολιτικός με την πολύμορφη προσωπικότητα που άκουγε στο όνομα Μελίνα Μερκούρη. Με αυτό το μουσικό αφιέρωμα θα έρθουμε πιο κοντά σε ένα μύθο του 20ου αιώνα. Σας περιμένουμε» τόνισε σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Την διοργάνωση του Μουσικού Αφιερώματος έχει αναλάβει ο Ιατρός και Διευθυντής Υγειονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Νίκος Σιδηρόπουλος.