Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Παρίσι τον Μάρτιο  αλλά και στην Νάντη της Γαλλίας το φθινόπωρο του 2014, το μουσικό αφιέρωμα στην μνήμη της Μελίνας Μερκούρης «20 χρόνια χωρίς Μελίνα…» παρουσιάζεται  στην Ελλάδα την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 20.30.

Το αφιέρωμα και την ηθοποιό  Τίνα Αλεξοπούλου έχει τιμήσει ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων απονέμοντας  το βραβείο για την «προσφορά στον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο» από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Η παράσταση αποτελείται από 18 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα  και Γαλλία όπως «Μεσόγειος», «Μέτοικος» του Μουστακί, Είμαι Ρωμιά/ Je suis grecque, “Σε πότισα ροδόσταμο” του Μ. Θεοδωράκη, «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μ. Χατζιδάκι κ.α. Ανάμεσα από το μουσικό μέρος υπάρχουν ολιγόλεπτα βίντεο που με συμπυκνωμένο τρόπο παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της Μελίνας Μερκούρη. Επιπλέον, μικρά κείμενα φωτίζουν την πολύπλευρη  προσωπικότητας της.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε  στις  6 Μαρτίου 2014 ανήμερα της επετείου από τα 20 χρόνια, παρουσία του  Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι,  κ. Θεόδωρο Πασσά στο θέατρο “La Reine Blanche”.

Τραγούδι: Τίνα Αλεξοπούλου

Πιάνο: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

Μπουζούκι : Πάνος Τσιφτσής

Χορογραφία: Έλενα Λιναρδάκη

Σκηνοθεσία: Αγάθη Δαρλάση

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πιερ Μαραβάλ

Παραγωγή: Le Chant des Poètes

Ευχαριστούμε θερμά τον Βασίλη Ζούλια για την ευγενική χορηγία για το φόρεμα της Τ. Αλεξοπούλου.