Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας ετοιμάζεται να γιορτάσει τα είκοσι χρόνια του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ με ένα απόλυτα συλλεκτικό αφιέρωμα. Τα μάτια στις οθόνες από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου!
Το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1989. Είκοσι χρόνια μετά, παραμένει το μοναδικό εγχώριο περιοδικό με θέμα τον κινηματογράφο και συνεχίζει να διαπαιδαγωγεί νέες γενιές σινεφίλ.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν την επέτειο αυτή με έναν ιδιαίτερο τρόπο: σαν ένας άλλος Ιντιάνα Τζόουνς (που εξάλλου κοσμούσε και το πρώτο εξώφυλλο του περιοδικού) η ομάδα το φεστιβάλ έψαξε και βρήκε κόπιες – χαμένες στο χρόνο και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα – από ταινίες που ο χρόνος απέδειξε ότι αξίζουν τον χαρακτηρισμό cult.

Είκοσι ταινίες πρωτοποριακές για την εποχή τους, διαχρονικά δημοφιλείς ή ακόμα άγνωστες στο ευρύ κοινό και στις οποίες έχει αναφερθεί το περιοδικό ουκ ολίγες φορές στα 213 τεύχη του, θα προβληθούν στις ελληνικές αίθουσες, μερικές από αυτές για πρώτη φορά.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ετοιμάζουν μερικές ακόμα εκπλήξεις στο πλαίσιο του Αφιερώματος στα 20 χρόνια του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ που θα γεμίσουν τις κινηματογραφικές αίθουσες Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class, Δαναός 1 & 2 με εικόνες από το παρελθόν που έγραψαν κινηματογραφική ιστορία.