Η Βιβλιοθήκη γιορτάζει και προσκαλεί το κοινό που την τιμά με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια μαζί σε μια σπονδυλωτή γιορτή με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 σημαντικών ελλήνων καλλιτεχνών.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους και τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα από τις 17.00 έως τις 18.30 θα διεξαχθεί εργαστήρι γνωριμίας παιδιών 6-10 ετών με τα αρχαία μουσικά όργανα και την κατασκευή τους από το γνωστό συγκρότημα ΛύρΑυλος.

Στις 19.00 ξεκινάει η εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί η νέα οπτική της ταυτότητα από τους G Desing Studio. Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής είναι ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο οποίος θα χαιρετίσει την εκδήλωση και θα μας μιλήσει για τη σχέση του με τη μουσική.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 21.00 με το προκλητικό αριστούργημα του Erik Satie, Vexations. Περισσότεροι από εξήντα (60) κορυφαίοι Έλληνες πιανίστες συνεργάζονται με τους μαθητές τους σε μία μοναδική μαραθώνια σκυταλοδρομία, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Τίτου Γουβέλη και σκηνοθετική επιμέλεια του Πάρι Μέξη. Το έργο θα παιχτεί 240 φορές, όσοι και οι μήνες λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης.

Στις 20:00 θα παρουσιαστεί νέο ανέκδοτο έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη σε παραγγελία της Μουσικής Βιβλιοθήκης από την σοπράνο Μάιρας Μηλολιδάκη και τον Τίτο Γουβέλη στο πιάνο.

Η εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική συμβολή όλων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Η συλλογική αυτή δράση σηματοδοτεί έναν χώρο, που ήταν, είναι και θα είναι σημείο συνάντησης, κυριολεκτικά και μεταφορικά θεσμών, ιδεών και καλλιτεχνών.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

16:00

Υποδοχή
Χώρος Υποδοχής –Φουαγιέ

17:00 – 17:30

Ξενάγηση στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης
Χώροι βιβλιοθήκης

17:00 –18:15

Αρχαία Όργανα-Καινούριοι ήχοι, μουσικό σύνολο ΛύρΑυλος
Εργαστήριο για παιδιά 6-10 ετών, απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή
Αίθουσα Διδασκαλίας

18:00 – 18:30

Ξενάγηση στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης
Χώροι βιβλιοθήκης

19:00

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια
Παρουσίαση Νέας Οπτικής Ταυτότητας Βιβλιοθήκης (Gdesign Studio)
Πολυχώρος (διασύνδεση με Αίθουσα Διδασκαλίας)

19:30

Ομιλία Τίτου Πατρίκιου
Πολυχώρος
(διασύνδεση με Αίθουσα Διδασκαλίας)

20:00

Φίλιππος Τσαλαχούρης: παρουσίαση νέου ανέκδοτου έργου παραγγελίας ΜΜΒ για σοπράνο (Μάιρα Μηλολιδάκη) και πιάνο (Τίτος Γουβέλης)
Πολυχώρος(διασύνδεση με Αίθουσα Διδασκαλίας)

20:30

Διάλειμμα *
Χώρος Υποδοχής –Φουαγιέ

21:00

Erik Satie/ Vexations 240
Πολυχώρος

02:00

Κλείσιμο της εκδήλωσης
Πολυχώρος