Το 2006 ο Παπαϊωάννου εγκαινίασε το ανακαινισμένο ιστορικό κινηματοθέατρο Παλλάς με την παράσταση 2 (Δύο) ένα θέαμα χορού για την φύση και ταυτότητα του άντρα, σκηνοθετημένη σε ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο σκηνικό, με την συμμετοχή αποκλειστικά αντρών χορευτών και με σκηνές που χαρακτηρίστηκαν ανοιχτά ομοφυλοφυλικών αναφορών.

Σε αντίθεση με τις παραστάσεις του πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες και παρά την ιδιαίτερη θεματολογία της, την έντονη προώθηση της και τις μέτριες κριτικές, η παράσταση είχε μαζική προσέλευση και ξεπέρασε τα 100.000 εισιτήρια. Ο τύπος χαρακτήρισε τον Παπαϊωάνου ως “σταρ” και την παράσταση ως “φαινόμενο” λόγω της μαζικής αποδοχής της ακόμα και πριν την πρεμιέρα της.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Μουσική: Κ. ΒΗΤΑ
Σκηνικά: Λίλη Πεζανού
Art Direction – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Ζωγραφική Επιμέλεια: Μαρία Ηλία
Video: Αθηνά Τσαγγάρη, Matt Johnson
Βοηθός Σκηνοθέτη – Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου

Χορογραφούν – Ερμηνεύουν:
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Δεληδήμος, Νίκος Δραγώνας, Ευάγγελος Ζαρκάδας, Μανόλης Θεοδωράκης, Νίκος Καλογεράκης, Τάσος Καραχάλιος, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Γιώργος Κοτσιφάκης, Γιώργος Κοψιδάς, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Γιώργος Μάτσκαρης, Μάριος Μεττής, Σάββας Μπαλτζής, Γιάννης Νικολαΐδης, Φοίβος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Tάσος Παπαϊωάννου, Άρης Σερβετάλης, Διογένης Σκαλτσάς, Δρόσος Σκώτης, Παύλος Σταθάκης, Συμεών Τσακίρης, Altin Huta

Δείτε την παράσταση online εδώ: