Το σενάριο της δραματικής ταινίας «2 Days/1963» γράφτηκε από τον Νίκολας Σελότσι και σύμφωνα με το Deadline, διηγείται πώς ο θείος (του Σελότσι), διαβόητος μαφιόζος του Σικάγο, Σαμ Τζιανκάνα, σχεδίασε τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ ως εκδίκηση για την προσπάθεια εξάλειψης του οργανωμένου εγκλήματος, αφού η μαφία βοήθησε να εισέλθει ο Τζον Φ. Κένεντι στον Λευκό Οίκο.

Η Μπόνι Τζιανκάνα, κόρη του Σαμ Τζιανκάνα θα είναι επίσης σύμβουλος και εκτελεστική παραγωγός της ταινίας της Monaco Films.

Ο Ντέιβιντ Μάμετ σχεδιάζει να γράψει ξανά το σενάριο πριν από την έναρξη της παραγωγής της ταινίας.

«Ο Νικ έγραψε και μου έστειλε αυτό το σενάριο και είναι απίστευτο» είπε ο σκηνοθέτης. «Πραγματικά ζητήματα εκ των έσω, παρόμοια με αυτά που ανέδειξαν ο Φράνσις Κόπολα με τον Μάριο Πούζο στην ταινία “Ο Νονός”», εξήγησε. «Είναι μια σπουδαία αμερικανική ταινία, αλλά έχει πολύ μικρή σχέση με το βιβλίο. Τι είναι πραγματικά “Ο Νονός”; Ο Κόπολα και ο Πούζο κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και λένε τις ιστορίες που κρυφάκουσαν από τους παππούδες τους. Γι’ αυτό μας αρέσει αυτή η ταινία η οποία αναδύθηκε από οικογενειακούς και πολιτιστικούς μύθους που παρουσιάζονται σαν κουτσομπολιά. Έτσι κι εδώ το σενάριο γράφτηκε από τα πράγματα που άκουσε ο Νικ στο τραπέζι της κουζίνας από τους ανθρώπους που τα γνώριζαν. Με έκανε να πω ότι θα ήθελα πολύ να κάνω αυτή την ταινία» πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Μάμετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ