Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου έτους μαθημάτων ΓΙΟΥΚΑΛΙΛΙ που εγκαινίασε πέρσι ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» με τον καθηγητή κιθάρας Μιχάλη Σουρβίνο, το τμήμα συνεχίζει τα μαθήματα και την περίοδο 2013-2014 σε 2 κύκλους σε ένα πιο προχωρημένο ημιεπαγγελματικό επίπεδο.

Το μουσικό σύνολο που δημιουργήθηκε πέρσι πλαισιώθηκε στην πορεία με κλασική κιθάρα, μαντολίνο, βιολοντσέλο, φλάουτο. Στη φετινή περίοδο, εκτός από τους περσινούς μαθητές, καλούνται να συμμετάσχουν και νέα μέλη με εμπειρία στη μουσική (επιπέδου τουλάχιστον Μέσης Σχολής). Αν οι υποψήφιοι μαθητές παίζουν και κάποιο όργανο, μπορούν είτε να συμμετάσχουν παίζοντας γιουκαλίλι είτε με το όργανο που γνωρίζουν. Το ρεπερτόριο που θα διδαχθεί η ομάδα περιλαμβάνει γνωστές μουσικές συνθέσεις από διάφορα μουσικά είδη και εποχές (κλασική, ροκ, μουσική από τον κινηματογράφο, μιούζικαλς, έθνικ).

Ο πρώτος κύκλος (Οκτώβριος-Δεκέβριος 2013) θα περιλαμβάνει 12 δίωρα μαθήματα, που θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 14.00-16.00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα υπάρξουν και μερικές επί πλέον ώρες για δοκιμές, εφ’ όσον προγραμματιστεί συναυλία.

Τα μαθήματα αρχίζουν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Επιλογή μαθητών:

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 14.00-16.00 οι νέοι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έρθουν με τα όργανά τους στην Αίθουσα Διδασκαλίας της  Βιβλιοθήκης, για να συναντηθούν με τον καθηγητή Μιχάλη Σουρβίνο, ο οποίος θα κάνει την επιλογή των νέων μαθητών, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Οι νέοι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν στον καθηγητή σύντομο βιογραφικό σημείωμα σχετικά με τις μουσικές τους σπουδές και γνώσεις και με αναφορά του μουσικού οργάνου με το οποίο θα συμμετέχουν.

Παρακαλούνται επίσης να δηλώσουν την παρουσία τους στη συνάντηση το αργότερο μια μέρα νωρίτερα, είτε με email irinikriki@megaron.gr είτε τηλεφωνικά στην κα Ειρήνη Κρίκη, 210 7282570, αναφέροντας τα στοιχεία τους: όνομα και τηλέφωνο ή/και ηλεκτρονική διεύθυνση.

Συνδρομή 1ου κύκλου: Το ποσό των 70 ευρώ (περί τα 6 ευρώ ανά δίωρο μάθημα) θα προκαταβληθεί κατά την εγγραφή, μία ώρα πριν την έναρξη του πρώτου μαθήματος, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου (μεταξύ 13:00-14:00).

Βεβαίωση παρακολούθησης: Όσοι μαθητές συμπληρώσουν στο τέλος του πρώτου κύκλου 9 στις 12 παρουσίες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης και κατά την κρίση του καθηγητή θα μπορούν να συμμετέχουν σε συναυλίες που θα δώσει η ορχήστρα.