Η Γενική Γραμματέας Ισότητας, Φωτεινή Κουβέλα, αναφέρει: “Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων, που αποτελεί και το κύριο μέλημα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), αλλά και υπό το πρίσμα των γενικότερων δράσεων εξωστρέφειας της ΓΓΙΦ, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε το 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων, που συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του Θεάτρου Βράχων και θα διεξαχθεί στις 29-30/6/2018.

Στόχος αυτής μας της πρωτοβουλίας, είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το μεγαλύτερο δυνατό κοινό και ειδικά το νεανικό, που είθισται να στηρίζει ένθερμα τα Φεστιβάλ της χώρας μας, για το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), μέσα από ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από τα στελέχη μας για το σύνολο του έργου μας, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, προβολές, εισηγήσεις, θεατρικές και μουσικές παρουσιάσεις, που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες, αποστέλλοντας το ηχηρό μήνυμα υπέρ της έμφυλης ισότητας ως ουσιαστική παράμετρο εξυγίανσης των σχέσεων φύλου και συνάμα ως αθέατος αρμός για την κοινωνική μας συνοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο και ενθαρρύνοντας το έργο των γυναικών δημιουργών και καλλιτεχνών, στην προσπάθειά μας να το αναδείξουμε και να το προασπίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αφιερώνουμε την 1η ημέρα του Φεστιβάλ μας σε νέες και πολλά υποσχόμενες καλλιτέχνιδες- τη Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, η Ελένη Βιτάλη, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, θα συναντηθεί επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη για ένα μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και κλασική κιθάρα. Την ίδια ημέρα, η Αφεντούλα Ραζέλη, με τη ζεστή φωνή της, θα μας συνοδεύσει σε μια διαδρομή με γνωστά, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια.

Επίσης, δίνουμε την ευκαιρία σε φεμινιστικές και γυναικείες συλλογικότητες να εκθέσουν το έργο τους στα περίπτερα που θα λειτουργούν στο χώρο του Φεστιβάλ.

Σας περιμένουμε όλους και όλες στη μεγάλη μας καλοκαιρινή γιορτή, σε μια συνάντηση χωρίς διακρίσεις, υπό το φως των αστεριών και το άκουσμα της μουσικής, που δε γνωρίζουν σύνορα, όπως άλλωστε και η ισότητα των φύλων.”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Μαρίνα Σάττι και Fones – Yalla!

Η Μαρίνα Σάττι, η νεαρή τραγουδοποιός που μετράει δεκάδες εκατομμύρια views στο YouTube, μετά τις επιτυχίες «Κούπες» και «Μάντισσα», παρουσιάζει τη νέα της μουσική παράσταση στο 1ο Φεστιβάλ Ισότητας της ΓΓΙΦ.

Με τίτλο YALLA! που στην αραβική γλώσσα σημαίνει ΠΑΜΕ!, η Μαρίνα υπογράφει ένα μοναδικό και ιδιαίτερα ανατρεπτικό μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από τις σύγχρονες gypsy punk, reggae και electronica τάσεις.

Συντελεστές:

Art direction: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, Μαρίνα Σάττι
Φωτογραφίες: Άγγελος Ποταμιάνος & Χάρης Γερμανίδης
Visual arts: Δημήτρης Βικελής
Electronic production: Lykabettus mount, Νικόλας Ουάστορ, ekelon, Μαρίνα Σάττι

Οι fonέs είναι: Ερασμία Μαρκίδη – Βιργινία Φραγκούλατζη, Έλενα Παπαδημητρίου – Ελένη Ποζατζίδου

Οι μουσικοί είναι: Yoel Soto μπάσο – Άγγελος Πολυχρόνου κρουστά – Σωτήρης Ντούβας τύμπανα – Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα – Κώστας Μουρούλης (a.k.a.ekelon) ηχολήπτης

Παυλίνα Βουλγαράκη

Η Παυλίνα Βουλγαράκη με τραγούδια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους, «Λαβύρινθοι» και «Μωβ Καληνύχτες», με καλοκαιρινή, ξένοιαστη διάθεση, αλλά και με ένα πνεύμα ανατροπής να χαρακτηρίζει τις διασκευές που παρουσιάζει, έρχεται να πλαισιώσει μουσικά το πρώτο βράδυ του 1ου Φεστιβάλ Ισότητας.

Ήχοι βγαίνουν από τους λαβύρινθους του πρώτου άλμπουμ της Παυλίνας και συναντούν τα στιχάκια από τις Μωβ Καληνύχτες του δεύτερου και ταξιδεύουν σαν πυροτεχνήματα στον καλοκαιρινό ουρανό. Παλιά τραγούδια ξαναζούν μέσα από νέες ηχητικές φόρμες και dark, electro ενορχηστρώσεις δίνουν σε αγαπημένες μελωδίες νέο σχήμα.

Η Παυλίνα λέει πως οι συναυλίες είναι ο αγαπημένος της τρόπος για να δείξει ποια πραγματικά είναι κι ευτυχώς εκεί έξω υπάρχει πολύς κόσμος που το αντιλαμβάνεται αυτό…

Οι μουσικοί είναι: Κωνσταντίνος Βήχος μπάσο – Γιώργος Κουρέλης πλήκτρα – Γιώργος Καρδιανός κιθάρα – Μιχάλης Βρέττας βιολί – Αλέξης Σταυρόπουλος τύμπανα – Νίκος Παππάς ηχολήπτης

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης – Στιγμές

Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, θα συναντηθεί επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους, καθώς και τραγούδια που αγαπούν.Δυο κορυφαίοι καλλιτέχνες …μια μαγική μουσική συνύπαρξη… ένα μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και κλασική κιθάρα, μέσα στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Ισότητας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Ένα μυσταγωγικό, γεμάτο πάθος ταξίδι, μουσικής και αισθήσεων που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Αφεντούλα Ραζέλη

Η Αφεντούλα Ραζέλη, μια από τις καταξιωμένες και αγαπημένες φωνές της γενιάς της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα όπου το πρώτο μέρος του είναι αφιέρωμα στη μεγάλη ερμηνεύτρια του λαϊκού τραγουδιού, Βίκυ Μοσχολιού.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας είναι μια διαδρομή σε γνωστά αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια δημιουργών. Με τη ζεστή και χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμη φωνή της και με το εκφραστικό μέσον της θεατρικής αφήγησης μέσα από το τραγούδι, η Αφεντούλα, μας μαγεύει και ενοποιεί ηχοχρώματα και μελωδίες από την παράδοση μας, οδηγώντας τα στη σύγχρονη μουσική πολυεθνική μας ταυτότητα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΕΣ – ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα ενημέρωσης και συνομιλίας του κοινού με τα στελέχη των δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) για το έργο της συνολικά. Ειδική αναφορά στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 – Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία και Ξενώνες Φιλοξενίας), μέσα από το ενημερωτικό-έντυπο υλικό που θα προσφερθεί, αλλά και τις σύντομες προβολές των σχετικών σποτ της ΓΓΙΦ.

Επίσης, θα λειτουργούν τα περίπτερα με τα εκθέματα των προϊόντων τους και το συνοδευτικό ενημερωτικό υλικό των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, θα υπάρξουν σύντομες και περιεκτικές εισηγήσεις επί των θεμάτων ισότητας.


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2018»: Η μεγάλη καλοκαιρινή συνάντηση!