Το 1ο Φεστιβάλ Χοροθεάτρου Τάνγκο «Chamuyo» θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Ιδρύματος M. Κακογιάννη από τις 9 ως τις 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει τα δρώμενα «Permiso de residencia» του Ezequiel Sanucci (Αργεντινή/Ολλανδία ), «T-connections» του Ruben Veliz (Αργεντινή), «Τhe imaginary history of tango» της Anna Cetti (Αγγλία) και «Costura del Corazon» του Mariano Otero (Αργεντινή/Ισπανία).

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση της μουσικοχορευτικής παράστασης «7+7» με την ορχήστρα Quinteto Tangarto, όπου 2 χορευτές του Tango και 7 χορευτές του σύγχρονου χορού και του flamenco ερμηνεύουν ζωντανά 9 εκτελέσεις τις ορχήστρας. Το φεστιβάλ φιλοξενεί  επίσης την πρεμιέρα της παράστασης «Adios Mi Corazon» με το Quarteto του Μάριου Στρόφαλη και 2 ζευγάρια χορευτών τάνγκο.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ ο Ezequiel Sanucci θα παραδώσει μαθήματα επιπέδου masterclass για χορευτές του σύγχρονου με θέμα Fiusion modern dance  and Tango.

Αναλυτικά, το Φεστιβάλ Χοροθεάτρου Τάνγκο ανοίγει τις πύλες του στις 9 Μαΐου και ώρα 21:00 με την παράσταση «Adios Μι Corazon». Ο Μάριος Στρόφαλης σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τα τάνγκο της μεσογείου στο αργεντίνικο τάνγκο, με μία στάση στα οριένταλ τάνγκο. Συμμετέχουν το Quarteto του Μάριου Στρόφαλη καθώς και δύο ζευγάρια  χορευτών τάνγκο (Κων/νος Μπαγρόπουλος/Γεωργία «Μεταξένια» Καραχάλιου, Μιχάλης Σουβλέρης/Κατερίνα Σακκά).

Στις 10 Μαΐου και ώρα 21:00, το κοινό θα απολαύσει την μουσικοχορευτική παράσταση «7+7» με την ορχήστρα Quinteto Tangarto. Εξαιρετικοί χορευτές τάνγκο (Λουκάς Μπαλόκας/Γεωργία Προίσκου), σύγχρονου χορού (Εύη Χατζάκη, Χριστιάνα Σαρασίδου) και flamenco (Όλγα Βερβάτη) θα ερμηνεύσουν 9 εκτελέσεις της ορχήστρας Quinteto Tangarto σε ένα θέαμα όπου η μουσική του τάνγκο κυριολεκτικά συνομιλεί με το σύγχρονο χορό και το flamenco.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με τις παράσταση «Permiso de residencia» (Αργεντινή/ Ολλανδία ) στις 11 Μαΐου και ώρα 21:00. Ο διαπολιτιστικός έρωτας της οργανωμένης και πρακτικής Brigitte και του χαοτικού και παθιασμένου Cacho δοσμένο με πολύ τάνγκο, σύγχρονο χορό και χιούμορ. Συμμετέχει ο  διεθνούς αναγνώρισης χορευτής και χορογράφος Ezequiel Sanucci με την παρτενέρ του Lydia Müller.

Το Φεστιβάλ συνεχίζει, στις 22:15, με την παράσταση«T-connections» με τον Ruben και Sabrina Veliz και (Αργεντινή). Στο  Μπουένος Άιρες του 2080 μ.χ μετα απο μια ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή οι πράκτορες του Tango Phoenix ψάχνουν να βρούν τα μαγικά στοιχεία της χαμένου κουλτούρας του τάνγκο.
Στις 12 Μαΐου και ώρα 21:00 οι θεατές θα απολαύσουν την παράσταση «Costura del Corazon» με τον Mariano Otero και την Alejandra Heredia. Η ιστορία αγάπης και χωρισμού ανάμεσα σε ένα δυστυχισμένο ράφτη, μία γυναίκα που έχασε την πίστη της και μία κούκλα που ονειρεύεται τον έρωτα του αφεντικού της. Όλα αυτά δοσμένα σε μία φόρμα ρεαλιστική και σουρεαλιστική, με πολύ τάνγκο και χιούμορ.

Το Φεστιβάλ αποχαιρετά το κοινό του με την παράσταση «The Imaginary story of Tango» της Anna Cetti, στις 22:15. Η διαδραστική παράσταση που συνδυάζει αφήγηση, κουκλοθέατρο και βιντεοπροβολή μεταφέρει το θεατή σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα από ένα χορό Τάνγκο αβέβαιης προέλευσης. Η ιστορία ενός κοριτσιού που ψάχνει για μία ιστορία και καταλήγει να είναι μέρος της ιστορίας αυτής.