Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Αθήνα συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο στο Εργαστήρι Μαιρηβή, με την παράσταση Το μυστήριο της ανατολής, από την ομάδα Baruti Teatro (Ισπανία, Ελλάδα).

Ο Τουρλούμ Σουκλούμ ονειρεύεται να γίνει μάγος και σοφός σαν τον παππού του, τον Καντάρ. Όμως οι σκανταλιές του δεν τον αφήνουν να συγκεντρωθεί. Ο Καντάρ τον συμβουλεύει να ακολουθήσει το δρομο των καραβανιών, για να βρει την δύναμη που κρύβεται μέσα του και να αναδυθεί η σοφία του. Το περιπετειώδες ταξίδι του στην έρημο ξεκινά. Μοναδικός σύντροφος το Μαγικό Βιβλίο.

Η ιστορία ειναι ένας ύμνος στην αγάπη που αποδεικνύει ότι με τη δύναμή της, ακόμη και «…η έρημος ανθίζει…».

Μια παράσταση με τεχνικές buranku, πλούσια σε εικόνες και εναλλαγές, φαντασία, χιούμορ, έντονες συγκινήσεις και φυσικότητα στην κίνηση της κούκλας, οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Η συγκεκριμένη παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.                          

­­­­
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτα. Για όλες τις ηλικίες.

Η ομάδα Baruti ιδρύθηκε το 1987. Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ, όπως: Kaohsiung Taiwan 2009, Golden Delfin, Βαρνα Βουλγαρία 2008, Κανάριοι Νήσοι Ισπανία 2005-2006-2007, Plovit, Βουλγαρία 2006 (βραβείο optical efe), Charleville Γαλλία 2003 & 2006, Titirihai  Tolosa Ισπανία 2005, La Strada Graz Αυστρία 2005 και σε πολλές άλλες χώρες όπως Δανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία. Άλλες δραστηριότητες: Εκθέσεις κούκλας, σεμινάρια-εργαστήρια, συνεργασίες με θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα.