Ο Γεράσιμος Φλωράτος είναι Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς, γεννημένος στη Νέα Υόρκη. Η οικογένειά του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όπου ο πατέρας του άνοιξε ένα τοπικό παντοπωλείο το 1977 στην Times Square. Στα εφηβικά του χρόνια, ο Φλωράτος εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση μέχρι που πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε να δείχνει τα έργα του στο κοινό. Οι εμπειρίες και οι μνήμες του από εκείνη την εποχή αποτελούν μια συνεχή πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν και την πρακτική του. Στην πρώτη του έκθεση στην Ελλάδα, ο Φλωράτος επιθυμεί να δείξει τη σχέση μεταξύ της ιστορίας της οικογένειάς του και των εμπειριών που έλαβε ο ίδιος δουλεύοντας στο κατάστημα στα νεανικά του χρόνια.

Οι εξωστρεφείς πίνακές του μπορούν να θεωρηθούν ως ένα ψυχογεωγραφικό απομνημόνευμα από αφηρημένες μορφές τόπων και χώρων που κατοικούν τόσο στο συνειδητό όσο και στο ασυνείδητο του. Ως αυτοδίδακτος, ο Φλωράτος έχει δημιουργήσει το δικό του ζωγραφικό κόσμο και τη δικιά του αισθητική ενσωματώνοντας διάφορα στοιχεία που προέρχονται από το άμεσο περιβάλλον του και τις συναντήσεις του στη μεγαλούπολη. Το οικοσύστημα των ανθρώπων, η συνεχής κίνηση, η street art της Νέας Υόρκης, τα κινούμενα σχέδια, η τηλεόραση, ο χορός, η παραδοσιακή και η σύγχρονη τέχνη που γνώρισε μέσα από τα βιβλία, τις επισκέψεις του σε μουσεία αλλά και το διαδίκτυο, αποτελούν όλα μαζί τη δεξαμενή έμπνευσής του.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί καμπύλες γραμμές, πολλαπλές στρώσεις χρώματος και έντονες παχιές πινελιές για να αποτυπώσει τους αυτοβιογραφικούς χαρακτήρες που συναντώνται στα έργα του. Παράξενα καρτούν και ζωόμορφά πλάσματα σε ακανόνιστα σχήματα, που θυμίζουν κυρίως λαγούς και μεγεθυμένα κουνέλια αντιπροσωπεύουν κατά τον καλλιτέχνη το alter-ego του. Μια νέα σειρά από σχέδια σε χαρτί που ο καλλιτέχνης έχει δουλέψει παράλληλα με τα ζωγραφικά συνοδεύουν την παρούσα έκθεση.

Στις πρόσφατες ατομικές εκθέσεις του Γεράσιμου Φλωράτου (Νέα Υόρκη, 1986) περιλαμβάνονται οι: Slangwich Motel, Schloss, Όσλο (2018); Soft Bone Journey, Armada, Μιλάνο (2017); Big Town, Γκαλερί Pilar Corrias, Λονδίνο (2016); White Columns, Νέα Υόρκη (2016). Τα έργα του έχουν επίσης συμπεριληφθεί σε πρόσφατες ομαδικές εκθέσεις, όπως: στην Tanya Leighton Gallery, Βερολίνο (2018); στην Pilar Corrias Gallery, Λονδίνο (2018); στο Salon 94, Νέα Υόρκη (2016) και στην Journal Gallery, Μπρούκλιν (2016).