Η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας παρουσιάζει πέντε συναυλίες κλασικής μουσικής από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία, με έμφαση στη μουσική δωματίου για τραγούδι, έγχορδα και πιάνο με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης της Λευκάδας, καθώς και των ορεινών οικισμών του Νεοχωρίου και του Αλέξανδρου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο. Με γνώμονα την ενεργή συμμετοχή των θεατών, με το πέρας των συναυλιών θα πραγματοποιούνται εικαστικές δράσεις και τα συλλογικά έργα που θα δημιουργηθούν από το κοινό θα εκτεθούν σε δημόσιους χώρους της Λευκάδας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν masterclasses στο βιολί, τη βιόλα, το βιολοντσέλο, το πιάνο και το τραγούδι από τον Δημήτρη Χανδράκη (masterclass βιολιού), τη Χαρά Σειρά (masterclass βιόλας), τον Δημήτρη Πάτρα (masterclass βιολοντσέλου), τον Νίκο Κυριόσογλου (masterclass πιάνου), τον Don Marrazzo και τη Χαρούλα Γκλαβοπούλου, (masterclass τραγουδιού) και τον Νίκο Βασιλείου (coaching).

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και τον Μουσικοφιλολογικό σύλλογο ‘Ορφέας Λευκάδας’. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει η βιολονίστα Βανέσσα Αθανασίου.

Πρόγραμμα συναυλιών-Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας

Τετάρτη, 13.07.2022, 21:00, Πνευματικό Κέντρο

Έργα Bridge, Brahms, Schoenberg, Schubert και Rachmaninoff

Adannya Dunn, mezzo- soprano
Cashlin Oostindie soprano
Xαρά Σειρά, βιόλα
Νίκος Κυριόσογλου, πιάνο

Πέμπτη, 14.07.2022, 21:00, Προαύλιος Χώρος Παλιού Δημοτικού Νεοχωρίου και Παρασκευή 15.07.2022, 21:00 Πλατεία Αλεξάνδρου

Έργα Mozart, Rachmaninoff, Thomson, Bartok, Puccini και Piazzola

Maria Novella Malfatti, soprano
Jocelyn Fralick, soprano
Δημήτρης Χανδράκης, βιολί
Βανέσσα Αθανασίου, βιολί
Maria-Luisa Γελαδάρη-Hanicz, βιολί
Χαρά Σειρά, βιόλα
Δημήτρης Πάτρας, βιολοντσέλο,
Χαρά Σαΐτη, επιμέλεια εικαστικού δρώμενου

Σάββατο, 16.07.2022, 20:30 και Κυριακή 17.07.2022, 20:30, Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Έργα από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή με τη συμμετοχή των σπουδαστών των Masterclasses σε μια μουσική σύμπραξη με τους καθηγητές τους.