ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΙΣ ΣΕΠΟΥΛΒΕΔΑ τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, Ώρα: 18.00
(Με τους Ντανιέλ Μορτζίνσκι, Αχιλλέα Κυριακίδη και Σαντιάγο Γκαμπόα)
Τοποθεσία: Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Αίθουσα με τους καθρέφτες

Ο Λουίς Σεπούλβεδα γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1949 στο Οβάγιε της Χιλής και πέθανε το 2020 από κορωνοϊό. Ακτιβιστής της Κομμουνιστικής Νεολαίας, φυλακίστηκε το 1973 υπό το καθεστώς Πινοσέτ, για 27 μήνες. Μετά την απελευθέρωσή του και όντας εξόριστος, ταξιδεύει σε όλη τη Λατινική Αμερική. Το 1979, εντάσσεται στην επανάσταση των Σαντινίστας στη Νικαράγουα. Αργότερα, θα εργαστεί ως δημοσιογράφος και θα στρατευτεί με την Greenpeace. Το 1997 ιδρύει στη Χιχόν το Salón del libro iberoamericano για να στηρίξει και να διαδώσει το έργο ανεξάρτητων συγγραφέων και εκδοτών της Λατινικής Αμερικής. Η υποστήριξη που πρόσφερε σε νέους συγγραφείς είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων, χρονικών, ιστοριών, διηγημάτων και μύθων για παιδιά, έλαβε πολλά σπουδαία βραβεία για το έργο του. Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Opera σε μετάφραση του συγγραφέα, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αχιλλέα Κυριακίδη.

Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Καφές» (1998), που βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Λουίς Σεπούλβεδα. Σενάριο/Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Κυριακίδης. Διευθυντής φωτογραφίας: Νίκος Σμαραγδής. Παίζουν: Αγλαΐα Παππά, Ρένος Χαραλαμπίδης

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Προσοχή! Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Abanico, του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα, της Navios South American Logistics Inc., και των Εκδόσεων Opera. Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Χιλής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ την Τετάρτη 21 Ιουνίου, Ώρα: 19.00
Τοποθεσία: Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

Ο Ντανιέλ Μορτζίνσκι, «ο φωτογράφος των συγγραφέων» έχει αναπτύξει ένα φωτογραφικό έργο και μια αισθητική στενά συνδεδεμένη με τη λογοτεχνία και τη μυσταγωγία της. Aπό τις πρώτες του φωτογραφίες του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, εδώ και 45 χρόνια, o φακός του έχει απαθανατίσει εκατοντάδες συγγραφείς.

Ο Λουίς Σεπούλβεδα έχασε τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό στις 16 Απριλίου 2020. Δύο χρόνια αργότερα, ο φίλος και συμφοιτητής του, Ντανιέλ Μορτζίνσκι, με τη βοήθεια της οικογένειας του Λουίς Σεπούλβεδα, συγκέντρωσε μια σειρά ανέκδοτα κείμενα που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο, διανθισμένα με φωτογραφίες τραβηγμένες στα κοινά ταξίδια που έκαναν οι δυο τους τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί από τον Αχιλλέα Κυριακίδη για τις Εκδόσεις Opera.

Ο Ντανιέλ Μορτζίνσκι θα συνομιλήσει για το φωτογραφικό του έργο και για αυτό το μοναδικό βιβλίο με τον Κολομβιανό συγγραφέα Σαντιάγο Γκαμπόα.

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

Προσοχή! Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Navios South American Logistics Inc. και των Εκδόσεων Opera.

Διαβάστε επίσης:

15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ: Το πρόγραμμα στην Αθήνα
15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ: Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις» επιστρέφει!