Δύο αιωνόβιες ελιές ορίζουν τον χώρο της μεγάλης οθόνης, με ένα καλοκαιρινό «αμφιθέατρο» που στήνεται για το κοινό κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αίγινας.

Στην πρεμιέρα του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας, η ταινία “Άννα Ροδίτη” του Γιάννη Φιλίππου και Μιχάλη Γαζιάδη του 1948, μια ευγενική παραχώρησης της ταινιοθήκης της Ελλάδος. Μία από τις πρώτες μεταπολεμικές ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές, με τους Καίτη Πάνου, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιάννη Πρινέα, Δήμο Σταρένιο, Λάλα Ιακωβίδη, Νίκο Ματθαίο.

Κάθε βράδυ θα προβάλλεται μια ελληνική ταινία από το 1948 ως το 2021.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει φέτος σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που σάρωσαν τα βραβεία και γεμίζουν τους θερινούς κινηματογράφους όπως τον Γιώργο Γούση για τα Μαγνητικά πεδία, την Ζακλίν Λέντζου και την Μαρία Κόκκαλη για την Σελήνη 66 ερωτήσεις.

Επίσης στο φετινό φεστιβάλ θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη για “Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα”, με καλεσμένη την Μαρί Λουιζ Βαρθολομαίου.

Στην Αίγινα θα ταξιδέψουν και οι Γιωργος Καραμίχος, Άλκης Παναγιωτίδης, Ελένη Αγγελοπούλου, Νίκος Κούρου και Καίτη Φίνου, Μαρίνα Κορέλι, Θάλεια Αλεξίου, Αντώνης Αραποστάθης και η Μαρία Σόκαλη.

Την αφίσα του φετινού φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο street artist Δημήτρης Κολέτσης.