Οι παιδικοί ήρωες μας γίνονται 50 χρονών και διάσημες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο για να συμβάλλουν οικονομικά στο έργο της UNICEF φιλοτέχνησαν από ένα ΓιγάντοΣτρουμφ ύψους 1, 20 μ …!

Ολόκληρη η έκθεση των Διάσημων Στρουμφ παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες στις 10 Οκτωβρίου και ξεκινά την περιοδεία της. Τα γιγαντιαία Στρουμφ θα δημοπρατηθούν στις 23 Οκτωβρίου, όπου και τα Στρουφάκια έχουν τα γενέθλια τους ,στις  6.00 μμ στο Gothic Room του Δημαρχείου των Βρυξελλών. Όλοι μπορούν να πάρουν μέρος στη δημοπρασία και να αποκτήσουν ένα αποκλειστικό και μοναδικό Διάσημο Στρουμφ.

Οι εισπράξεις από αυτή τη φιλανθρωπική δημοπρασία θα δοθούν ως δωρεά στη UNICEF, και με αυτόν τον τρόπο τα Στρουμφ θα υποστηρίξουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της UNICEF. Στην ιστοσελίδα www.happysmurfday.com παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη δημοπρασία καθώς και ο κατάλογος των Διάσημων Στρουμφ. Οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει μια από αυτές τις αποκλειστικές φιγούρες συμμετέχοντας στη δημοπρασία στις Βρυξέλλες ή απλώς συμπληρώνοντας μια «ηλεκτρονική προσφορά δημοπρασίας για απόντες» στην παραπάνω ιστοσελίδα.

Μεταξύ άλλων τα Γιγαντο- Στρουμφ φιλοτέχνησαν ο Axelle Red (Βέλγιο), Albert Uderzo (Γαλλία), η οικογένεια Benetton (Ιταλία) και ο δικός μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης !

Το Διάσημο Στρουμφ του Μίκη Θεοδωράκη ,είναι ένα αντι-πολεμικό Γιγαντο-Στρουμφ που απεικονίζει της παρτιτούρες του συνθέτη σε συνδυασμό με το Γαλαξία, για να συμβολίσει τη συμπαντική αρμονία προτρέποντας στην αδελφοποίηση της ανθρωπότητας.

Το Ξενοδοχείο Le Méridien προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε την έκθεση των Διάσημων Στρουμφ ζωντανά. Από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου τα Διάσημα Στρουμφ θα εκτίθενται στην αίθουσα αναμονής του ξενοδοχείου. Το Le Méridien βρίσκεται στο  Carrefour de l’Europe, 1000 Brussels, Belgium. Η είσοδος είναι ελεύθερη!