Η Χορωδία Πρέβεζας «Ηχοχρώματα» διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το Χορωδιακό Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού και προσκαλεί όλους τους φίλους της Μουσικής, να παρακολουθήσουν τα 14α «Μουσικά Μαϊστράλια», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 και ώρα 9:00 στην Πλατεία Δικαστηρίων, στην παραλία της Πρέβεζας.

Λίγα λόγια για τη Χορωδία «Ηχοχρώματα» και τα «Μουσικά Μαϊστράλια»

Η Χορωδία «Ηχοχρώματα» ιδρύθηκε το 1996 στην πόλη της Πρέβεζας. Είναι μικτό χορωδιακό και ορχηστρικό μουσικό σύνολο που αγαπά και υπηρετεί το ελληνικό τραγούδι. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων Συνθετών, όπως Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοϊζο, Τσιτσάνη, Σαββόπουλο κ.α.

Από την ίδρυση της και μέχρι σήμερα τα «Ηχοχρώματα» έχουν σταθερή πορεία και έχουν εμφανισθεί σε πολυπληθή ακροατήρια όχι μόνο στην Πρέβεζα, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Από τον Ιούλιο του 2007 και κάθε χρόνο διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας το χορωδιακό φεστιβάλ «Μουσικά Μαϊστράλια». Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ η Πρέβεζα μέχρι σήμερα φιλοξένησε μεγάλο αριθμό χορωδιών από πολλές πόλεις της Ελλάδας και είχε την ευκαιρία να απολαύσει κάποια από τα πλέον όμορφα και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια του έντεχνου, λαϊκού και παραδοσιακού ρεπερτορίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε ανοικτό χώρο, σε κεντρικό σημείο την παραλίας της Πρέβεζας και κάθε χρόνο το παρακολουθεί μεγάλος αριθμός ακροατών, δίνοντας την δυνατότητα στους έλληνες επισκέπτες να απολαύσουν γνωστές ελληνικές μελωδίες και στους ξένους, να έρθουν σε επαφή με το ποιοτικό Ελληνικό τραγούδι.

Ειδικά φέτος τα «Ηχοχρώματα», τιμώντας τους εκλιπόντες καλλιτέχνες, έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τους τα τραγούδια «Χρώματα και αρώματα» σύνθεση του Γιάννη Μαρκόπουλου και το «Πέταξε ένα πουλί», που είχε ερμηνευτεί από τον Γιάννη Βογιατζή.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν με την ερμηνεία τους οι:

Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεγαρέων
Μικτή Χορωδία Κρανιωτών Λάρισας «Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ»
Μικτή Χορωδία Δήμου Καλλιθέας
Χορωδία «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» Πρέβεζας