Καλλιτέχνες από δύο σχολές Καλών Τεχνών, το Πανεπιστήμιο Τεχνών και Σχεδιασμού του Cluj-Napoca της Ρουμανίας και το Frances Rich School of Fine and Performing Arts του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ενώνονται σε μια κοινή παρουσίαση της δουλειάς τους.

Οι δεκαέξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν ανήκουν στις νεότερες γενιές εικαστικών των δύο σχολών σε διάφορα στάδια των σπουδών τους. Παρά την γεωγραφική τους απόσταση, οι νέοι αυτοί δημιουργοί συνθέτουν, μέσω των έργων τους, ένα γόνιμο διάλογο, ανοιχτό σε κάθε ερμηνεία, σχετικά με νέες προσεγγίσεις στην καλλιτεχνική σύνθεση και δημιουργία και την διερεύνηση νέων μεθόδων εικαστικής έκφρασης. Παρά τη φαινομενική έλλειψη κοινού παρονομαστή στο έργο των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται, η ελευθερία και ο διαρκής προσωπικός και καλλιτεχνικός προβληματισμός είναι το σημείο που όλοι τους συγκλίνουν. Φωτογραφία, γλυπτική, ζωγραφική, εγκαταστάσεις, κολάζ, χαρακτική, βίντεο συνυπάρχουν στην έκθεση αυτή, μια έκθεση αναφορά στον διεθνή χαρακτήρα της τέχνης, μιας και οι νέοι εικαστικοί που συμμετέχουν μοιάζουν να υποκινούνται από τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες παρά τα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Mihai Gules, Andrei Ispas, Salma Koudsi, Andrei Nutu, Emma Pavaloaia, Andrei Sclifos, Andreea Zimbru, Αφροδίτη Ανδρέου, Μελίνα Αντύπα, Ειρήνη Βλαβιανού, Κωνσταντίνα Βότσικα, Ηλιάννα Καπούτσου, Παναγιώτης Λεζές, Πηνελόπη Λυκογιάννη, Εύη Ηλέκτρα Σεφεριάδη, Αρετή Σκαβάντζου.


Φωτογραφία θέματος: Andrei Sclifos, “Modo 18,” 2017. 50×30 cm, Oil on Canvas. Courtesy the artist