Μέχρι και τις 27 του μήνα χαρακτηριστικά σημεία της Καλαμάτας θα υποδεχθούν δημιουργούς και πλήθος κόσμου, που θα συναντηθούν για το κοινό τους πάθος: το χορό!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά την δέκατη τέταρτη διοργάνωσή του στις 18 Ιουλίου. Μέχρι και τις 27 του μήνα χαρακτηριστικά σημεία της Καλαμάτας θα υποδεχθούν δημιουργούς και πλήθος κόσμου, που θα συναντηθούν για το κοινό τους πάθος: το χορό!

Στη δέκατη τέταρτη διοργάνωση του φτάνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από το Διεθνές Κέντρο Χορού, με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου και την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, η Καλαμάτα θα διαθέσει το Αμφιθέατρο του Κάστρου, το Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το Γυμναστήριο του Πολυκλαδικού Λυκείου και άλλους χώρους για να φιλοξενήσουν τους φίλους του χορού, οι οποίοι κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότεροι.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα για την Καλαμάτα, την Ελλάδα, έχοντας παράλληλα και μία μεγάλη διεθνή αναγνώριση, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την πολιτιστική αποκέντρωση.

Το φετινό και 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προσκαλεί δημιουργούς και θεωρητικούς από τον διεθνή χώρο και από την Ελλάδα, αλλά και φίλους του χορού, να συγκεντρωθούν στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, όπου, μαζί με τους κατοίκους της πόλης που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν το θεσμό, θα ανταλλάξουν εμπειρίες και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Γνωστοί χορογράφοι και σχήματα που έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, αλλά και νέοι δημιουργοί του πειραματισμού από διαφορετικές χώρες και ηπείρους, θα μεταδώσουν το ταλέντο, την έμπνευση και τη δουλειά τους στο κοινό.

Φέτος, εστιάζοντας στην έρευνα, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει δέκα σχήματα και δημιουργούς από διαφορετικές χώρες που θα δώσουν συνολικά δεκαέξι παραστάσεις.

Θα παρουσιαστούν δημιουργίες από τη Νότιο Αφρική, τη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, από την Ιαπωνία.

Στον κατάλογο όμως των χωρών από τις οποίες κατάγονται κάποιοι από τους χορογράφους, θα πρέπει να προστεθεί η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Ισραήλ, ενώ στον κατάλογο της χώρας καταγωγής των σχημάτων θα προστεθεί, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, η Βραζιλία.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια γινόταν προσπάθεια να συνδεθεί η δημιουργία με τη θεωρία μέσα από διαλέξεις και σεμινάρια, φέτος ωστόσο το Φεστιβάλ κάνει ένα ακόμα βήμα σ’ αυτή την πορεία.

Έτσι, χάρη στην υποστήριξη της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τη χορηγία του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου (He.D.A.), μια σημαντική στιγμή του φετινού φεστιβάλ είναι η παρουσίαση ενός πρότζεκτ, αποτέλεσμα συνεργασίας καλλιτεχνών και θεωρητικών του χορού από την Ελλάδα και την Ολλανδία, με το σεμινάριο του Iñaki Azpillaga (Ινιάκι Ασπιλλάγκα), από τις 17 έως τις 27 Ιουλίου 2008.

Info
14ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Από τις 18 έως τις 27 Ιουλίου
Τιμές εισιτηρίων:
23,00 ευρώ και 15,00 ευρώ (φοιτητικό, σπουδαστές σεμιναρίου και β’ ζώνη Κάστρου)
Για τις παραστάσεις των:
HOFESH SHECHTER COMPANY, VERA MANTERO & GUESTS, VIA KATLEHONG DANCE, STORM & DISCIPULOS DO RITMO, SANKAI JUKU
20,00 ευρώ και 15 ,00 ευρώ (φοιτητικό, σπουδαστές σεμιναρίου)
Για τις παραστάσεις των:
VUYANI DANCE THEATRE, JONATHAN BURROWS & MATTEO FARGION,
QUASI STELLAR / A. ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ, PERE FAURA
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού 17 έως 27 Ιουλίου
Πληροφορίες και εγγραφές:
Εριφύλη Εφραιμίδου, 210 7751731 και 6973034771
e-mail: mail@kalamatadancefestival.gr
Yπουργείο Πολιτισμού – Δήμος Καλαμάτας
Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.)
Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (Δ.Ε.Π.Α.Κ.)
Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες: www.kalamatadancefestival.gr