Το Έτος 2018 είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζο Κορνάρο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διοργανώνουν την «13η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» της πόλης μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00 στο χώρο της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Κέντρο Μουσικής, Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κάθε χρόνο για να τιμήσουμε τον Παγκόσμιο Εορτασμό που καθιέρωσε η UNESCO γιορτάζουμε όλοι μαζί την Ποίηση, απαγγέλλοντας στίχους αγαπημένων μας ποιητών.

Οι λογοτέχνες που παρευρίσκονται διαβάζουν δικά τους ποιήματα μαζί με ηθοποιούς του ΚΘΒΕ και μαθητές που έχουν διακριθεί στον Πανελλήνιο Ποιητικό Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποιεί ο Σ.ΕΚ.Β.Ε. κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Παράλληλα η εκδήλωση πλαισιώνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα χορωδιών που ερμηνεύουν τραγούδια μεγάλων ποιητών και μουσικών.