Τo ετήσιο Low Bap Festival διοργανώνεται φέτος για 12η χρονιά στο Gagarin205, στην Αθήνα από τις 28 εώς και τις 30 Δεκεμβρίου, με Active Member live, Sadahzinia live, πολλά Lowbap group, σεμινάρια, προβολές και πολύ μουσική!

Αυτή τη χρονιά επίσης, το φεστιβάλ θα έχει και κάποιες μοναδικές εκπλήξεις που θα ξεφύγουν απ\’ του lowbap τις μελωδίες…  Με αφορμή μια δισκογραφική συνεργασία, έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τους Thomas Shiffling trio και Veronica Harsca.

O τρομπετίστας Thomas Siffling αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Γερμανικής jazz σκηνής. Λόγω της ποικιλίας που χαρακτηρίζει τον ήχο του θεωρείται πως κινείται στα όρια πολλών και διαφορετικών ειδών. Καταφέρνει έτσι να συνδιάζει ηλεκτρονικά στοιχεία μέσα στο ευρύτερο περιεχόμενο της jazz. Το τελευταίο του άλμπουμ Cruisen με το Thomas Siffling Trio (Markus Faller drums / percussion, Jens Loh upright bass) είναι μια φιλόδοξη παραγωγή που εντάσσεται από πολλούς στο είδος της Nu Jazz.

Ωστόσο, αξίζει να έρθετε από νωρίς – στις 7 το απόγευμα! Ένας από τους καλύτερους drummer στον κόσμο, ο Κώστας Αναστασιάδης, θα κάνει ένα μοναδικό σεμινάριο ρυθμολογίας (28/12).

Επίσης, ένα ακόμα σεμινάριο ηλεκτρονικής ήχου θα κάνει ο Bobby – o αναλογικός μάγος, μια συγκλονιστική μορφή της ηχοληψίας και του ήχου που σχεδόν έχει γίνει θρύλος στα τεχνικά πηγαδάκια των studio, και ανεπανάληπτη προσωπικότητα (29/12).

Μην χάσετε τα live από τους Flaco, Ramon, Χνάρια, Low Bap Warriors καθώς και το Low bap γκρουπ από τη Γερμανία, τους Poedra.

Στις 30/12 ο B.D.Foxmoor θα πραγματοποιήσει ένα Dj set, ονόματι Pyromantic – δουλεμένο με σπάνια βινίλια και προγραμματισμένα beat.

Τέλος, Low Bap Festival χωρίς Active Member δε γίνεται… Οπότε, ετοιμαστείτε για ένα πολύωρο live από τους ιδρυτές του low bap κινήματος – που παρεπιπτόντως έχουν ολοκαίνουριο διπλό δίσκο Απ\’ της φτιάξης μας τα λάθια.