Καθώς έπρεπε να ματαιώσει την επικείμενη περιοδεία του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο ταλαντούχος Ludovico Einaudi αποφάσισε να έρθει πιο κοντά με τους ακροατές του με άλλον τρόπο. Ο δημοφιλής συνθέτης δημιούργησε μία νέα ψηφιακή συλλογή με τίτλο «12 Songs From Home», που ηχογραφήθηκε εξολοκλήρου από το κινητό του κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην Ιταλία και περιλαμβάνει νέες, αλλά και παλαιότερες συνθέσεις του.

Η συλλογή περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα του, όπως το “Nuvole Bianche”, “Ascent” και “Elegy for the Arctic”, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2018 για να στηρίξουν την εκστρατεία της Greenpeace για την κλιματική αλλαγή.

«Ηχογράφησα το “12 Songs From Home” μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2020 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της καραντίνας στην Ιταλία», είπε σε δήλωση του. «Τον Μάρτιο άρχισα να πραγματοποιώ online συναυλίες τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σύνδεση μέσω του κινητού μου τηλεφώνου για 30-40 λεπτά με όλον τον κόσμο που ήθελε να με ακούσει, ήταν μια όμορφη και οικεία εναλλακτική λύση για την εαρινή μου περιοδεία, που δυστυχώς έπρεπε να αναβάλω.» Και τέλος, πρόσθεσε: «Αυτή η νέα κυκλοφορία είναι η ανάμνηση αυτών των ζωντανών συναυλιών από το σπίτι μου, η ανάμνηση αυτής της εποχής, η  ανάμνηση μιας παράξενης και νέας ατμόσφαιρας που δεν θα ξεχάσουμε.»

Η νέα αυτή συλλογή έχει μία ακατέργαστη και αυθεντική πτυχή. Μπορείτε να ακούσετε τα πεντάλ του πιάνου, ήρεμα μουρμουρητά, αλλά και ένα ελαφρύ θόρυβο στο παρασκήνιο. Αν και δεν είναι όλα τα τραγούδια καινούργια, η ατελής καταγραφή των πιο γνωστών έργων του από το σπίτι, τους δίνει έναν εντελώς νέο ήχο και νόημα. Ο Ludovico Einaudi έχει φιλοτεχνήσει και το εξώφυλλο της συλλογής.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συλλογή «12 Songs From Home» από εδώ