Στις τρεις ανοιξιάτικες συναυλίες που διοργανώνονται και αυτή τη χρονιά στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, το ιστορικό εκκλησιαστικό όργανο Hill του 1900 και 13 μουσικοί συναντιούνται για την 11η έκδοση του Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των 10 τελευταίων ετών, ο Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου ξεκινάει τη δεύτερη δεκαετία του, συμβάλλοντας καλλιτεχνικά στά πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, και προσκαλώντας το κοινό, υπό την ατμόσφαιρα της προετοιμασίας για τον εορτασμό του Πάσχα, να υποδεχτεί μουσικούς και μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο, με πρωτότυπα προγράμματα και συνδυασμούς πνευστών, εγχόρδων και νυκτών οργάνων με το εκκλησιαστικό όργανο, σύγχρονο απόγονο της αρχαίας ελληνικής υδραύλεως (όργανο του νερού), του πρώτου πληκτροφόρου οργάνου στον κόσμο, επινόησης και εφεύρεσης του μηχανικού Κτησίβιου, που κατασκευάστηκε στην Αλεξάνδρεια τον 3ο αιώνα π.Χ.

Πρόγραμμα

Κυριακή 30 Μαρτίου, ώρα 20:30

Χριστίνα Αντωνιάδου, όργανο
Διονύσιος Ρούσσος, σαξόφωνο
Ορχήστρα Σαξοφώνων Φίλιππος Νάκας:
Διονύσιος Ρούσσος, σοπράνο σαξόφωνο
Κατερίνα Γεωργιάδου, σοπράνο σαξόφωνο
Σταύρος Κουταρέλλος , άλτο σαξόφωνο
Κώστας Κονίδας, άλτο σαξόφωνο
Αγγελική Παπασπύρου, τενόρο σαξόφωνο
Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, βαρύτονο σαξόφωνο
Θάνος Δήμου, βαρύτονο σαξόφωνο

Έργα των J. Demersseman, Α. Marcello, J. S. Bach, W. A. Mozart, Z. Gárdonyi, G. Litaize, G. Parès, M. Nyman, P. Glass, J. Strauss για όργανο, σαξόφωνο και ορχήστρα σαξοφώνων.
 
 
Παρασκευή 11 Απριλίου, ώρα 20:30

Γεράσιμος Ανδρέας Χοϊδάς, όργανο
Αναστασία Συμεωνίδου, σοπράνο
Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο
Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο Corpus Minor

Έργα θρησκευτικής μουσικής των J. S. Bach, Α. Vivaldi κ.ά.

 
Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου, ώρα 20:30

Gabriel Marghieri, όργανο (Γαλλία)
Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος

Έργα θρησκευτικής μουσικής των Georg Friedrich Haendel, J. S. Bach, D. Scarlatti, B. Marcello, J. Brahms.

To μοναδικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δύο αυτοσχεδιασμούς του οργανίστα εμπνευσμένους από την αρχαία σύριγγα (πνευστό μουσικό όργανο), τον Κτησίβιο τον Αλεξανδρινό, εφευρέτη του εκκλησιαστικού οργάνου τον 3ο αιώνα π.Χ. και τον Απόστολο Παύλο που επισκέφτηκε την Αθήνα το 50 μ.Χ.

Διάρκεια κάθε συναυλίας: 60’  

Oργάνωση παραγωγής: specs ‘n’ arts