Η 11η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας εγκαινιάστηκε στις 25 Μαρτίου στην Τεχνόπολις, υποσχόμενη για τις ημέρες που ακολουθούν -μέχρι και την Κυριακή 28 Μαρτίου- συναρπαστικές επιδείξεις, με  φορέματα που βιοδιασπώνται, ρούχα εμπνευσμένα από την ηθική μόδα και καταξιωμένα ονόματα δίπλα στη νέα γενιά.

Στη φετινή Ελληνική Εβδομάδα Μόδας έχουμε να δούμε το γυναικείο δίδυμο των Delight, τον Σωτήρη Γεωργίου, αλλα και ένα κομμάτι για την ηθική μόδα. Μέσα από μια εμπορική έκθεση με εννιά βραβευμένους διεθνείς ethical designers και ένα show με επιλεγμένα ethical looks, οι θεατές θα έρθουν σε επαφή με μια μόδα που ως βασικές θέσεις της έχει τα πιστοποιημένα ρούχα με βιολογικές και οργανικές ουσίες, κατασκευασμένα σύμφωνα με τους διεθνείς fair trade ορισμούς και ενάντια στην παιδική εργασία.

Μην ξεχάσετε φυσικά να περάσετε μια βόλτα και από τη Night Boutique, όπου θα βρειτε ρούχα και αξεσουάρ γνωστών σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές!

Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν στο Athens Fashion Week είναι οι Yiorgos Eleftheriades, Dimitris Dassios, Christoforos Kotentos, Mi-Ro, Vassilis Zoulias, Aslanis, Makis Tselios, Angelos Bratis, Kathy Heyndels, Delight, Lito Barre, Maria Mastori – Filep Motwary (video presentation), Evaggelos Kavathas, Panos Apergis, Corina Vladescu, Sotiris Georgiou και Catreen Mal, Johanna Danil και Lucas (ενιαίο show με τίτλο “New Generation”).

Για την είσοδο στα shows είναι απαραίτητη η επίδειξη πρόσκλησης.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις:
SEVEN VS SEVEN  III
Έκθεση των Bill Patrick και Heather Nomi Tshuma, σε επιμέλεια Feeling Human, χωρισμένη σε 3 μέρη: 14 ασπρόμαυρες γυμνές φωτογραφίες του top model Gloria Mika, 14 φωτογραφίες γνωστών μοντέλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα τη μάχη του καλού με το κακό και 14 φωτογραφίες που απεικονίζουν τη μάχη μεταξύ της αμαρτίας και της αρετής στην καθημερινή ζωή. Στα δύο τελευταία concepts το «μαγικό» τους χεράκι έχουν βάλει η ΤΗΕΙΑ με τους κορσέδες της και η Sophia Matheaki με σφραγίδα την gothic αισθητική της. Οι φωτογραφίες θα τυπωθούν σε περιορισμένα αριθμημένα αντίτυπα και θα πωλούνται για τους σκοπούς της ActionAid. Εγκαίνια την πρώτη μέρα της διοργάνωσης με ελεύθερη είσοδο.

RED THREAT FASHION SHOW
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έπειτα από αποκλειστική συνεργασία του Διεθνή Οργανισμού Ethical Fashion Forum και της Read Thread (ο πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα για την προώθηση της ηθικής μόδας). Θα παρουσιαστούν επιλεγμένα λουκ των Aza Zanditon, Henrieta Ludgate, Worn Again και Lu Flux – Λονδρέζα 25χρονη που βλέπει τη γυναίκα ως «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» με ρούχα γεμάτα patchworks.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΙΟΣ
Ρούχα και αξεσουάρ που θυμίζουν στολές του 19ου αιώνα σε μια συλλογή με τίτλο «Νοέμβρης». Δερμάτινα ρούχα και γούνες σε συνδυασμό με πολυτελή υφάσματα (κασμίρι – μετάξι).