Ο διεθνούς φήμης στοχαστής Νόαμ Τσόμσκυ με το βιβλίο του 11/9, γεφυρώνει ένα χάσμα πληροφόρησης για τις επιθέσεις στο World Trade Center..

 Ο Τσόμσκυ τοποθετεί τις επιθέσεις σε ένα πλαίσιο αναφοράς και αξιοποιεί τις βαθιές και λεπτομερείς γνώσεις του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ προκειμένου να σκιαγραφήσει την ιστορία της αμερικανικής πολιτικής επιθετικότητας – στη Μέση Ανατολή, στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Ινδονησία, στο Αφγανιστάν, στην Ινδία και στο Πακιστάν.
   Συγχρόνως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη προσφυγή των ΗΠΑ στην πολεμική ρητορική και στη στρατιωτική βία ως μέσα αντίδρασης στις επιθέσεις και θέτει το κρίσιμο επιχείρημα που έχουν παραλείψει τα επίσημα μέσα ενημέρωσης και οι διανοούμενοι της δημόσιας σκηνής: Οποιαδήποτε κλιμάκωση της βίας ως απάντηση στη βία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ακόμη περισσότερες και πιο αιματηρές επιθέσεις εις βάρος αθώων στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο.
   Το βιβλίο μάς υπενθυμίζει ότι σήμερα, εξίσου όσο και δέκα χρόνια πριν, η πληροφόρηση και η σαφήνεια παραμένουν τα πιο πολύτιμα εργαλεία στον αγώνα μας να αποτρέψουμε τις μελλοντικές πράξεις βίας εις βάρος των αθώων.
   Αυτή η νέα έκδοση του 11/9, που κυκλοφορεί στη δέκατη επέτειο από τις επιθέσεις, περιλαμβάνει ένα νέο σπουδαίο κείμενο του Τσόμσκυ με τίτλο « Υπήρχε εναλλακτική;», που σχολιάζει καίρια και τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Νόαμ Τσόμσκυ είναι παγκοσμίως γνωστός για τα πολιτικά και φιλοσοφικά του κείμενα καθώς και για το καινοτόμο έργο του στη γλωσσολογία. Διδάσκει στο ΜΙΤ –το Τεχνολογικό Ίδρυμα της Μασαχουσέτης– από το 1955 και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο ασυμβίβαστους αμφισβητίες στην Αμερική.