Το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος διοργανώνει την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 το 10ο Παζάρι Αντίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ.  Στον πρώτο χώρο θα εκτίθενται έπιπλα, πορσελάνες, γυαλικά, ασημικά, γκραβούρες, πίνακες, ξυλόγλυπτα, αντικείμενα παραδοσιακής τέχνης και κάθε είδους μικροαντικείμενα, επιλεγμένα με κριτήριο την υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητα.

Στον δεύτερο και σε ξεχωριστό χώρο, τα μέλη του Σωματείου σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν παράλληλη θεματική έκθεση έργων και αντικειμένων με τίτλο «To οδοιπορικό της Sπείρας στην παλιά Αθήνα«. Θα εκτεθούν αντικείμενα τέχνης από μέλη του Σωματείου μας, από τον 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα, ενώ η βραβευμένη εικαστικός και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μαρία Παπαδημητρίου θα συμμετέχει με το έργο «the Roma – coat», εμπνευσμένο από τις κουβέρτες των τσιγγάνων. Παράλληλα το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα” θα παρουσιάσει μια δημιουργία από papier mâché, ενώ θα προβάλλεται παρουσίαση σχετική με το θέμα της έκθεσης. Η Σπείρα είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα που χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό το περίπλοκο αλλά πανίσχυρο σύμβολο το συναντάμε παντού, σε κάθε μορφή τέχνης αλλά και ως αντικείμενο της καθημερινής μας ζωής. 

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00,  από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ κ. Χρήστο Τεντόμα, όπου παρουσιαστεί στιγμιότυπο από το θεατρικό έργο «Τερεζίν»,  σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Χατούπη.