Συμπληρώθηκαν ήδη 10 χρόνια και το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, που θα γίνει και πάλι στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου από τις 6 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2007, συνεχίζει ακάθεκτο.

Συμπληρώθηκαν ήδη 10 χρόνια και το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, που θα γίνει και πάλι στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου από τις 6 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2007, συνεχίζει ακάθεκτο.


Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν κινούνται στους θεματικούς άξονες: Πολιτικό Ντοκιμαντέρ, Εργασία, Μετανάστευση και Προσωπογραφίες.


Τα έργα προέρχονται από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, το Λίβανο, την Τουρκία, την Τυνησία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα.


Η ταινίας “Belle toujours” του Πορτογάλου σκηνοθέτη Manoel de Oliveira, που θα αποτελέσει την αφορμή για την καθιερωμένη συζήτηση στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εγκαινιάζει φέτος την νέα ενότητα “Οι κριτικοί προτείνουν”.


Πρόκειται για μια ταινία που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί πρόταση του κριτικού κινηματογράφου Ανδρέα Τύρου, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, ο οποίος θα συντονίσει τη συζήτηση


Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται ακόμη συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera en Salonico, το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου στις 21.00.


Επίσης, έκθεση με κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες των Σ. Αλμαλιώτη, Ν. Ανδρεάκου, Α. Βαζόπουλου, Γ. Κουζούνη, Ν. Νικολαϊδη, Μ. Παναγιωτόπουλου, Γ. Τουλιάτου, Β. Φαεινού και Μ. Χονδρογιάννη.


Και έκθεση με τίτλο “Ηθοποιοί με το πενάκι” σκίτσα Ελλήνων πρωταγωνιστών από το Γήση και τον Ορνεράκη, στο Παλαιό Μηχανουργείο, στο κέντρο του Λαυρίου.


Τέλος έκθεση ζωγραφικής της Julia Guerrero με τίτλο: “Από τη Μεσόγειο στη Λατινική Αμερική, εμπνεύσεις, πορτρέτα”, επίσης στο Παλαιό Μηχανουργείο.


Το Φεστιβάλ οργανώνεται από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών–Παραγωγών Κινηματογράφου, την Εταιρία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας.


INFO
10ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ
6 – 9 Οκτωβρίου 2007
Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Tel/Fax: 210 8253065
e-mail: [email protected]