Ένα υπέροχο μουσικό ουράνιο τόξο αποτελούμενο από 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλο, 10 κοντραμπάσο, 10 κλαρινέτα ,6 κύμβαλα και 100 απίθανους δεξιοτέχνες… επί σκηνής θεάτρου Badminton από τις 13 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου.

Ένα χρόνο μετά τις sold out παραστάσεις τους στο θέατρο Badminton, οι 100 μουσικοί της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου ξαναχτυπούν! Τον περασμένο Ιανουάριο το πάθος της Budapest Gypsy Symphony Orchestra μάς έκανε να σφυρίζουμε αγαπημένες μελωδίες…

Αυθόρμητη σαν τσιγγάνικη γιορτή και ταυτόχρονα με την ακρίβεια ενός κλασικού σχήματος, η Budapest Gypsy Symphony Orchestra παίζει όπως αναπνέει! Οι μουσικοί της δεν διαβάζουν παρτιτούρες, παίζουν από μνήμης, με μπρίο και σε απόλυτο συγχρονισμό. Με διαίσθηση και ένστικτο αλάνθαστο, μεταφέρουν στο κοινό την ενέργεια και την κουλτούρα ενός λαού που γνωρίζει τη μουσική καλύτερα από τις λέξεις.

Η Budapest Gypsy Symphony Orchestra κρύβει μια ασυνήθιστη ιστορία. Το ημερολόγιο έγραφε 1985 όταν ο Sandor Jaroka, ο πιο διάσημος σολίστας τσιγγάνικης μουσικής της Ουγγαρίας, άφηνε την τελευταία του πνοή. Όλοι οι Ούγγροι τσιγγάνοι μουσικοί ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν. Μετά την τελετή, ακολουθώντας την τσιγγάνικη παράδοση, έπιασαν τα βιολιά τους και άρχισαν να παίζουν. Και τότε γεννήθηκε η μεγαλύτερη τσιγγάνικη συμφωνική ορχήστρα του κόσμου!

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι 100 δεξιοτέχνες της Βουδαπέστης, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, κλέβουν τις εντυπώσεις με το Alouette, τον Χορό των Σπαθιών του Χατσατουριάν, τον Πέμπτο Ουγγαρέζικο Χορό του Μπραμς και άλλες τσιγγάνικες μελωδίες.

Στο δεύτερο μέρος το σχήμα επιστρέφει με σμόκιν και ξεδιπλώνει το κλασικό ρεπερτόριο. Τα Βαλς των Στράους, η Ούγγρικη Ραψωδία του Λιστ και τα έργα των Μπιζέ, Μπερλιόζ, Λιστ, Όφενμπαχ και Μπραμς συνθέτουν μια ρομαντική και αξέχαστη βραδιά.