Οι GoGo Penguin, το τζαζ τρίο από το Manchester που αποτελείται από τον Chris Illingworth (Piano), τον Rob Turner (Drums) και τον Nick Blacka (Bass), έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς και να θεωρείται από πολλούς το μέλλον της τζαζ! Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από break-beats, μινιμαλιστικές μελωδίες πιάνου, ηλεκτρονικούς ήχους και δυνατές μπασογραμμές. Οι αξιοθαύμαστες συνθέσεις τους έχουν μία ιδιαίτερη και εκλεπτυσμένη αισθητική, ενώ συγκεντρώνουν στοιχεία από ηλεκτρονική, trip-hop, jazz, rock, αλλά και κλασική μουσική.

Το άλμπουμ τους v2.0 (Gondwana records) έχει κερδίσει το Mercury Prize για το άλμπουμ της χρονιάς (2014), ενώ το 2015 υπέγραψαν με την εμβληματική δισκογραφική εταιρία Blue Note Records. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ το Man Made Object (2016) και το A Humdrum Star (2018).

Οι GoGo Penguin, η μπάντα που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη σύγχρονη μουσική, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας την Παρασκευή 12 Απριλίου για να κατακλύσει με τη jazz του σήμερα την κεντρική σκηνή του Gazarte!


Hopopono

Branches Break

Window

Bardo

All Res

Kamaloka

 –

Last Words

Weird Cat

A Hundred Moons

One Percent


Διαβάστε επίσης:

Οι GoGo Penguin στο Gazarte