Ο μουσικός και συνθέτης Costinho (Κωστής Ζουλιάτης) εγκαινιάζει φέτος στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων έναν πρωτότυπο κύκλο καλλιτεχνικών συναντήσεων βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό, με τίτλο « + 1».

Μία βραδιά το μήνα, ο Costinho, που γνωρίσαμε μέσα από τις συνεργασίες του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και το μουσικό σχήμα Night On Earth, τη δουλειά του με νέες θεατρικές ομάδες και την πειραματική δισκογραφία, προσκαλεί έναν καλλιτέχνη από την ηλεκτρονική μέχρι την παραδοσιακή μουσική σκηνή για να αυτοσχεδιάσουν μαζί.

Χωρίς τίποτα το προκαθορισμένο, χωρίς προηγούμενη συνεύρεση, το μουσικό αποτέλεσμα παράγεται εξ ολοκλήρου στο χώρο και στον πραγματικό χρόνο, παρουσία κοινού —αποζητώντας τη συνωμοτική εμπλοκή του.

Για την τρίτη βραδιά του κύκλου, o «+1» προσκεκλημένος είναι το ντουέτο Silent Move, που απαρτίζεται από τον Βασίλη Τζαβάρα (πιάνο, κιθάρα, bass, tapes, loops) και τον Γιάννη Παξεβάνη (κιθάρα, loops, tapes). Αναμειγνύοντας στοιχεία από την rock, την psychedelic, την avant-garde,την ambient και την ηλεκτρονική μουσική, το σχήμα Silent Move άρχισε το 2009 να πειραματίζεται, επενδύοντας μουσικά κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου (Nosferatu του Murnau, Jeanne d’Arc του Dreyer, The Fall of the house of Usher του Epstein).

http://costinho.gr

www.soundcloud.com/silentmove