Το τριήμερο δρώμενο θα λάβει χώρα στο Ιλίου Μέλαθρον από τις 19 έως και τις 21 Απριλίου 2017. Στη δράση θα παρουσιαστούν τρεις περφόρμανς, σε συνδυασμό με την έκθεση νομισμάτων και μολύβδινων συμβόλων από τις Συλλογές του Νομισματικού Μουσείου.

Israel Galvan, Nino de Elche και Pedro G. Romero

Συντελεστές είναι ο χορευτής φλαμένγκο Israel Galvan, ο μουσικός Nino de Elche και ο εμπνευστής της δράσης καλλιτέχνης-χορογράφος Pedro G. Romero. Προσκεκλημένος καλλιτέχνης είναι ο διάσημος πιανίστας Alejandro Rojas-Marcos.

Επιμελητές του Νομισματικού Μουσείου θα παρουσιάζουν στο κοινό την έκθεση νομισμάτων και μολύβδινων συμβόλων οι θεματικές της οποίας συνάδουν με τα δρώμενα της πράξης “La Farsa Monea”. Η περφόρμανς αυτή καθαυτή θα περιλαμβάνει: χορό φλαμένγκο, τραγούδι, συναυλία και ρεσιτάλ.

Dan Peterman

Αγαλματίδιο Κερασφόρου Θεού, περ. 13ος-12ος αιώνας π.Χ., χαλκός, Έγκωμη, Κύπρος, ευγενική παραχώρηση: Τμήμα Αρχαιοτήτων, Κύπρος (αριστερά)∙ Εξώφυλλο της έκδοσης σιδηρουργίας Röchling, Ανόβερο, 1968 (δεξιά)

Παραλλήλως θα παρουσιάζεται το γλυπτό έργο του εικαστικού καλλιτέχνη Dan Peterman με τίτλο “The Ingot Project”. Το έργο αποτελεί μια σαφή αναφορά στις προκερματικές μονάδες συναλλαγών, όπως τα τάλαντα που χρησιμοποιήθηκαν στον κόσμο της Μεσογείου κατά την προϊστορία.


Φωτογραφία θέματος: Israel Galván, Niño de Elche, και Pedro G. Romero, Untitled (Άτιτλο), από τη σειρά La farsa monea (Το κάλπικο κέρμα, 2016), ψηφιακό κολάζ