Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Nixon Bar: Extraordinary με τη Βιολέτα Γύρα

Nixon Bar: Extraordinary με τη Βιολέτα Γύρα
Μετά από μια επιτυχή σειρά εμφανίσεων, το ΕΧΤRAordinary με τη Βιολέττα Γύρα θα συνεχιστεί και φέτος το χειμώνα στο screening room

του NIXON αυτή τη φορά κάθε Παρασκευή και Σάββατο με έναρξη το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.

 

Το EXTRAordinary είναι ένα μοναδικό, εκρηκτικό, αποκαλυπτικό και κυκλοθυμικό one woman show. Γεμάτο χιούμορ, τρέλα και πολύ χορό! Με τραγούδια από διαφορετικές χώρες, λόγια από διαφορετικούς συγγραφείς και μία πρωταγωνίστρια: τη σύγχρονη γυναίκα-μηχανή.

 

 

Τη γυναίκα που τα κάνει όλα και συμφέρει. Τη γυναίκα που καλείται να καταβάλει πάντα το maximum των δυνατοτήτων της και προσπαθεί να… παίξει όλους τους ρόλους της: της γυναίκας ερωτικής μηχανής, της γυναίκας μίξερ, πλυντήριο, computer… μίας γυναίκας EXTRA και ordinary μαζί, άσπρο και μαύρο, τρελής και λογικής!

 

 

Στο ρόλο της…πολυ-γυναίκας με όλη την ένταση και ευαισθησία του γυναικείου ψυχισμού η χαρισματική Βιολέττα Γύρα (violettagyra.com), η μόνη Ελληνίδα γυναίκα μέλος του φημισμένου Actors Studio στη Νέα Υόρκη.

 

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Αντιγόνη Γύρα από τον καταξιωμένο Κινητήρα Χοροθέαμα (kinitiras.com), ενώ την κίνηση έχει επιμεληθεί η Άννα Δασκάλου. Τα κουστούμια, σχεδιασμένα και ραμμένα ειδικά για την παράσταση από την Ευδοκία Βεροπούλου μεταμορφώνουν τη γυναίκα μηχανή σε κάτι μεταξύ Lady Gaga σε κυριλέ καμπαρέ του Μεσοπολέμου, θηλυκό ψαλιδοχέρη και σαν πίνακα της Frida Kahlo με φόντο το λιτό και έξυπνο σκηνικό.

 


Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα
Κοστούμι - Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου
Κίνηση - Χορογραφίες: Άννα Δασκάλου
Μουσική προσαρμογή: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος
Μουσική Διδασκαλία: Βασιλική Ρόρρη
Screen Dance: Διονύσιος Τσαφταρίδης
Συμμετοχή στο screen dance: Σταύρος Αποστολάτος
Σχεδιασμός Μακιγιάζ: Ιωάννα Συμεωνίδου
Κομμώσεις: Γιώργος Νικολαίδης
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστιάννα Γύρα

 

Θερμές ευχαριστίες στον Αλέξη Σταμάτη για την παραχώρηση ενός αποσπάσματος από το βιβλίο του  «Σκότωσε ότι αγαπάς»... στον Χρήστο Πολυμενάκο για το ποίημα του «Σιωπή» από το έργο 13μF(13 μικροί φόβοι ή μικρές δυνάμεις)...στον Μιχάλη Κόκκορη για την παραχώρηση αποσπασμάτων από το έργο του «Γιατί η Μαντόνα και όχι εγώ;»...στην Ελένη Γύρα για το ποίημα «Τα νύχια» από το βιβλίο της «Άν μίλαγε η καρέκλα μου»...και στον Πάρη Γραβουνιώτη για το «Duty Free».

 

Σχετικές ειδήσεις
Γυναικεία Υπόθεση με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.02.2017 15:43
Η Ζωή Τηγανούρια θα εμφανιστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία για τη γυναίκα.
Η Μυρσίνη Μαργαρίτη και η  Ζωή Ζενιώδη σε μια συναυλία για τη γυναίκα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
07.11.2016 12:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε μία συναυλία με τη τίτλο Fragile, Μορφή: Γυναίκα, με τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τη Ζωή Ζενιώδη στο πιάνο.
Γυναίκα Οδυσσέας: Η Άντζελα Ορφανού στον Ιανό
08.06.2016 12:52
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, η Άντζελα Ορφανού θα βρίσκεται στον Ιανό με την παράσταση «Γυναίκα Οδυσσέας».
Simon Bloom - Midnight Rainbows: Πρώτη live παρουσίαση @ Nixon bar
21.04.2016 14:10
O Simon Bloom παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά το album “Midnight Rainbows”, που μόλις κυκλοφόρησε, την Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, στο bar Nixon, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς του.
Έργα Ροσσίνι, Κουρπίνσκι, Μπερλιόζ & Σαμπριέ με την ΚΟΘ στην αίθουσα τελετών ΑΠΘ
16.03.2016 12:02
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα τελετών ΑΠΘ, ένα πολύχρωμο πρόγραμμα με έργα από την πλούσια γαλλική και ιταλική μουσική παράδοση.