Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Αstillero: tango με σύγχρονη ματιά

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Αstillero: tango με σύγχρονη ματιά
Μια νέα πρόκληση, για το σύγχρονο ακουστικό tango, που θα κυριαρχήσει στην παγκόσμια μουσική σκηνή τα επόμενα χρόνια, δημιουργούν με τη

μουσική τους οι Αstillero, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010.

 


Με εμφάνιση ροκ μπάντας, βίντεο οθόνες, η νέα γενιά tango της μετά-Piazzolla εποχής, που δημιούργησαν το 2005 έξι μουσικοί και ένας τραγουδιστής από το Μπουένος Άιρες, είναι το νέο μουσικό φαινόμενο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

 

 

Ο ήχος τους έντονος, συναρπαστικός, βίαιος, αλλά περίπλοκος και σοφιστικέ, ο λυρισμός των στίχων και η τρυφερότητα της φωνής, αντικατοπτρίζουν τις δυσαρμονίες και την τρέλα της αστικής ζούγκλας του 21ου αιώνα, που όλοι ζούμε.

 

Αν και διαθέτουν όλα τα «τυπικά προσόντα» που έχει ένα κλασικό tango σύνολο (δύο bandoneons, βιολί , πιάνο , τσέλο , κοντραμπάσο, και ένας τραγουδιστής) αποτελούν ένα μουσικό σχήμα, που δεν έχει καμία ομοιότητα με το «ταγκό» της συλλογικής μας συνείδησης.

 

Οι Astillero προτείνουν ένα εντελώς νέο όραμα tango. Aπό όλες τις πρωτότυπες συνθέσεις τους και ιδιαίτερα από μερικά instrumental και κάποιους στίχους, αναδύεται ένα tango πλούσιο και πρωτότυπο διεισδυτικό, έντονο, τραχύ, βίαιο, αλλά ταυτόχρονα τρυφερό και ποιητικό.

 


Οι ήχοι της ομάδας αυτής, είναι οι ήχοι της πόλης του Μπουένος Άιρες σήμερα και παρουσιάζονται πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 20.30.


Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής.

 

Παραγωγή: ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Γιάννης Κωνσταντινίδης / Κώστας Γιαννίδης: ένας συνθέτης, δύο μουσικοί κόσμοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 15:51
Με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη, τον μεγάλο συνθέτη του 20ού αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής, συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο νέος Κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου «Η ανθρώπινη φωνή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».