Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κλασικό και αγαπημένο

Κλασικό και αγαπημένο
Η Πεντάμορφη και το Τέρας, το αγαπημένο κλασικό παραμύθι μικρών και μεγάλων, ζωντανεύει για δεύτερη χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας, το αγαπημένο κλασικό παραμύθι μικρών και μεγάλων, ζωντανεύει για δεύτερη χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο.

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου ελλάδος παρουσιάζει και φέτος την Πεντάμορφη και το Τέρας, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Πρόκειται για μια ακόμη φαντασμαγορική παραγωγή του αγαπημένου μας παραμυθιού, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Η μικρή Πεντάμορφη θα αναγκαστεί να ζήσει σε ένα παλάτι, όπου κατοικεί ένα Τέρας κι όπου όλοι μιλούν μία άγνωστη, παράξενη γλώσσα. Η Πεντάμορφη θα νιώσει την πραγματική αγάπη, θα δει με τα μάτια της καρδιάς, θα βρει τη λύση στο γρίφο που την απασχολεί και θα ζήσει ευτυχισμένη.

Η δύναμη της φιλίας και της αγάπης, μέσα από ένα κλασικό έργο , που δεν γνωρίζει από ηλικία, κοινωνικές τάξεις και εποχές, παραμένοντας πάντα μοντέρνο και επίκαιρο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Νίκος Μήτσας, Γιάννης Μόχλας, Γεράσιμος Ντάβαρης, Μαριάννα Παπασάββα, Εύα Σοφρωνιάδου, Ελευθερία Τέτουλα, Γιάννης Τσιακμάκης, Άννυ Τσολακίδου, Μαρίνα Χατζηιωάννου.

Info
Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Βασιλικό Θέατρο, Θεσσαλονίκη
Από τις 14 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:00
Καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή στις 10:30 παραστάσεις για σχολεία, μετά από συνεννόηση.
Υπεύθυνος κ. Διονύσης Καλαϊτζής, τηλ.: 2310 276 455
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 ευρώ
Τιμή σχολικού εισιτηρίου: 7 ευρώ
Ομαδικό εισιτήριο, σύλλογοι: 9 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Ψύλλοι στα αυτιά, του Ζωρζ Φεντώ στο Βασιλικό Θέατρο
22.11.2016 15:38
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Βασιλικό Θέατρο, από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, το έργο του Ζωρζ Φεντώ, Ψύλλοι στα αυτιά, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη.
The Deep Blue Sea, του Terence Rattigan σε μαγνητοσκόπηση από το Lyttelton Theatre στο Μέγαρο Μουσικής
26.10.2016 16:29
Με το έργο Τhe Deep Blue Sea [Το βαθύ μπλε του έρωτα / Βαθιά γαλάζια θάλασσα], το συγκλονιστικό κλασικό αριστούργημα του άγγλου δραματουργού Terence Rattigan [Tέρενς Ράττιγκαν], συνεχίζεται ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live-NTL), την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Σίσυφος, του Κώστα Παπαγεωργίου σε περιοδεία
23.08.2016 17:24
Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου, είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας στο Βασιλικό Θέατρο
21.06.2016 12:54
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.