Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σκουπίδια, δράστες και θύματα!

Σκουπίδια, δράστες και θύματα!
Η Ελένη Ράντου μετέφρασε και απόδωσε στα ελληνικά δεδομένα το έργο του Νίκυ Σίλβερ «Νύχτα Ραδιο-Φόνων» και το παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Η Ελένη Ράντου μετέφρασε και απόδωσε στα ελληνικά δεδομένα το έργο του Νίκυ Σίλβερ «Νύχτα Ραδιο-Φόνων» και το παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Μια παράσταση που την παρακολούθησαν περισσότεροι από 60.000 θεατές και γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, ανεβαίνει και τη φετινή χειμερινή περίοδο στο θέατρο Διάνα.

Πρόκειται, σαφώς για μια αιχμηρή κωμωδία , που γελοιοποιεί - καλύτερα σατιρίζει - τη σύγχρονη συμπεριφορά, τη σύγχρονης μοναξιά της πόλης, τη σύγχρονη Νέα Τάξη πραγμάτων και... απελπισίας!

Ο συγγραφέας του έργου, Νίκυ Σίλβερ, δημιούργησε έντονες κωμικές καταστάσεις, στην προσπάθεια του να αποδώσει την παράνοια της σημερινής μεγαλούπολης, των ερωτικών - και μη - αδιέξοδων σχέσεων, του εγωισμού, της μοναξιάς, της δυσκολίας στην αναζήτηση συντρόφου. Και τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά!

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μητρόπολη, όπου οι οδοκαθαριστές βρίσκονται στην 6η μέρα της απεργίας τους, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να έχουν αρχίσει να εισβάλλουν επικίνδυνα γύρω και μέσα στις ζωές των έξι ηρώων.

Η περίεργη νύχτα έρχεται και είναι νύχτα μυστηρίου. Τα σκουπίδια βγαίνουν στην επιφάνεια! Εγκλήματα πάθους, σχέσεις εξάρτησης και κεραυνοβόλοι έρωτες ξεκινούν!

Έξι πρόσωπα που μπλέκονται ανάμεσα σε τρεις πυροβολισμούς κι ένα φόνο. Ο δράστης γνωστός. Το θύμα όμως; Ή μήπως το θύμα είναι γνωστό και ο δράστης άγνωστος; Συνεπώς, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ανθρώπων με μπερδεμένες συχνότητες, κάτω από τις τρυφερές μελωδίες μιας ραδιοφωνικής live εκπομπής αρχίζουν...

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Τάκης Σακελλαρίου και Ορφέας Αυγουστίδης.

Info
«Νύχτα Ραδιο-Φόνων», του Νίκυ Σίλβερ
Απόδοση - Μετάφραση: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Γιαννης Κακλέας
Ραδιοφωνικός Εκφωνητής: Θοδωρής Μάσχας
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Τηλ: 210 3626596
Έναρξη: Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
Ημέρες και ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη 21.30, Πέμπτη 21.30, Παρασκευή 21.30, Σάββατο 21.30
Κυριακή, απογευματινή 18:30 και βραδινή 21.30
Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία 25 ευρώ, Εξώστης 22 ευρώ, Φοιτητικό 18 ευρώ
Ώρες ταμείου: Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 με 13.00 και 17.00 με 22.00
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες

Σχετικές ειδήσεις
Τα Κύματα της Virginia Woolf σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Σφενδόνη
26.01.2017 15:40
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση-πρόταση, βασισμένη στο έξοχο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ Τα Κύματα. Το Θέατρο Σφενδόνη μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης των έξι φίλων του έργου κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου 2017.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε, η 2η παράσταση από το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο
08.12.2016 10:47
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με τίτλο "Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο".
Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 11:50
Η μουσική παράσταση “Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Βιδαλάκη, για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο Vault, από τις 25 Νοεμβρίου 2016.
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με τίτλο «Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.