Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Σκουπίδια, δράστες και θύματα!

Σκουπίδια, δράστες και θύματα!
Η Ελένη Ράντου μετέφρασε και απόδωσε στα ελληνικά δεδομένα το έργο του Νίκυ Σίλβερ «Νύχτα Ραδιο-Φόνων» και το παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Η Ελένη Ράντου μετέφρασε και απόδωσε στα ελληνικά δεδομένα το έργο του Νίκυ Σίλβερ «Νύχτα Ραδιο-Φόνων» και το παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Μια παράσταση που την παρακολούθησαν περισσότεροι από 60.000 θεατές και γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, ανεβαίνει και τη φετινή χειμερινή περίοδο στο θέατρο Διάνα.

Πρόκειται, σαφώς για μια αιχμηρή κωμωδία , που γελοιοποιεί - καλύτερα σατιρίζει - τη σύγχρονη συμπεριφορά, τη σύγχρονης μοναξιά της πόλης, τη σύγχρονη Νέα Τάξη πραγμάτων και... απελπισίας!

Ο συγγραφέας του έργου, Νίκυ Σίλβερ, δημιούργησε έντονες κωμικές καταστάσεις, στην προσπάθεια του να αποδώσει την παράνοια της σημερινής μεγαλούπολης, των ερωτικών - και μη - αδιέξοδων σχέσεων, του εγωισμού, της μοναξιάς, της δυσκολίας στην αναζήτηση συντρόφου. Και τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά!

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μητρόπολη, όπου οι οδοκαθαριστές βρίσκονται στην 6η μέρα της απεργίας τους, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να έχουν αρχίσει να εισβάλλουν επικίνδυνα γύρω και μέσα στις ζωές των έξι ηρώων.

Η περίεργη νύχτα έρχεται και είναι νύχτα μυστηρίου. Τα σκουπίδια βγαίνουν στην επιφάνεια! Εγκλήματα πάθους, σχέσεις εξάρτησης και κεραυνοβόλοι έρωτες ξεκινούν!

Έξι πρόσωπα που μπλέκονται ανάμεσα σε τρεις πυροβολισμούς κι ένα φόνο. Ο δράστης γνωστός. Το θύμα όμως; Ή μήπως το θύμα είναι γνωστό και ο δράστης άγνωστος; Συνεπώς, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ανθρώπων με μπερδεμένες συχνότητες, κάτω από τις τρυφερές μελωδίες μιας ραδιοφωνικής live εκπομπής αρχίζουν...

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Τάκης Σακελλαρίου και Ορφέας Αυγουστίδης.

Info
«Νύχτα Ραδιο-Φόνων», του Νίκυ Σίλβερ
Απόδοση - Μετάφραση: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Γιαννης Κακλέας
Ραδιοφωνικός Εκφωνητής: Θοδωρής Μάσχας
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Τηλ: 210 3626596
Έναρξη: Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
Ημέρες και ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη 21.30, Πέμπτη 21.30, Παρασκευή 21.30, Σάββατο 21.30
Κυριακή, απογευματινή 18:30 και βραδινή 21.30
Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία 25 ευρώ, Εξώστης 22 ευρώ, Φοιτητικό 18 ευρώ
Ώρες ταμείου: Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 με 13.00 και 17.00 με 22.00
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες

Σχετικές ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 11:50
Η μουσική παράσταση “Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Βιδαλάκη, για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο Vault, από τις 25 Νοεμβρίου 2016.
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με τίτλο «Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
Καυτή σούπα σε υπόγειο: μια μουσικοθεατρική παράσταση στις 1002 Νύχτες
07.03.2016 13:12
Ο στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης παρουσιάζει την παράσταση «Καυτή σούπα σε υπόγειο», ένα έργο βασισμένο στα βιβλία του “Καυτή Σούπα” και “Υπόγειος” (συνδημιουργία με τον Αλέξανδρο Σικιαρίδη), που κυκλοφόρησαν το 2007 (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) και 2013 (εκδ. Τόπος) αντίστοιχα.
Ο κύκλος των «μάταιων» πράξεων του Σπύρου Τζόκα για δεύτερη χρονιά στο Τρίκυκλο
22.12.2015 15:17
Η θεατρική μουσική παράσταση ιστορικής μνήμης της ομάδας πείρα(γ)μα πάνω τη ζωή και το θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ» του ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΣΟΛΑ, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο «ΤΡΙΚΥΚΛΟ».
Πού να σου εξηγώ…στοιχειωμένη αθωότητα, για δεύτερη χρονιά στο Life n’ Art Theater
16.12.2015 13:10
Το Life n’ Art Theater παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Πού να σου εξηγώ…στοιχειωμένη αθωότητα», σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Αργυροπούλου, κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.30.