Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Pilobolus

Pilobolus
Η αμερικανική ομάδα χορού κάνει και πάλι το θαύμα της επί σκηνής Badminton στις 29 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου. Στη δεύτερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, θα παρουσιάσουν ένα best of από τις εντυπωσιακές στιγμές της πολυετούς καριέρας τους.

Η αμερικανική ομάδα χορού κάνει και πάλι το θαύμα της επί σκηνής Badminton στις 29 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου. Στη δεύτερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, θα παρουσιάσουν ένα best off από τις εντυπωσιακές στιγμές της πολυετούς καριέρας τους.

«Τόσο αλλόκοτοι όσο οι Marx Brothers, τόσο έξυπνοι όσο ο Χουντίνι! Τα έργα που στήνουν στη σκηνή θυμίζουν περισσότερο γλυπτά , παρά χορό», τάδε έφη το διεθνούς φήμης περιοδικό Newsweek.

Και επειδή ο φίλτατος συνάδελφος από το Αμερικανικό έντυπο μάλλον πρώτα θα βίωσε την εμπειρία των Pilobolus και έπειτα θα έγραψε τις εντυπώσεις του στο λάπτοπ του, δεν έχουμε καμία διάθεση αμφισβήτησης του γραπτού του.

Εξάλλου, Κυριακή κοντή γιορτή, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου (πέφτει Δευτέρα) έως τις 2 Νοεμβρίου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα χορευτικά κατορθώματα της ιδιαίτερης αυτής ομάδας που το όνομά της μοιάζει με εκείνο το φαινόμενο να το πούμε, της πτώσης των φύλλων.

Η ομάδα με τα κορμιά από λάστιχο, τα άκρως εντυπωσιακά ακροβατικά επισκέπτεται το θέατρο Badminton για μια σειρά παραστάσεων. Η πρώτη τους και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα έγινε το 2003 με δυο πολυσυζητημένες εμφανίσεις στο Ηρώδειο . Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που οι θεατές μετά το τέλος της παράστασης παραμιλούσαν. (Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να ήμουν και εγώ παρούσα, οπότε πράγματι το θέαμα ήταν θεϊκό!)

Οι Pilobolus είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ομάδες χορού διεθνούς επιρροής. Οι χορογραφίες τους αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου μεγάλων μπαλέτων στις ΗΠΑ (μπαλέτα Joffrey, Feld, Ohio, Arizona κ.α.). Στη φετινή τους περιοδεία παρουσιάζουν ένα απάνθισμα από τις δυνατές και εντυπωσιακές στιγμές που έχουν σημαδέψει την ιδιαίτερη καλλιτεχνική τους διαδρομή.


INFO
Θέατρο Badminton: Αλσος Στρατού, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδί, τηλ.: 211 1086024.
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketnet.gr, 210 8840600, Ταμεία θεάτρου Badminton, Virgin Megastores, The Mall

Σχετικές ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 11:50
Η μουσική παράσταση “Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Βιδαλάκη, για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο Vault, από τις 25 Νοεμβρίου 2016.
Η Χάρις Αλεξίου με το Χειρόγραφο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 16:26
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 4 Νοεμβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Δεύτερη φωνή, των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Αποθήκη
05.10.2016 17:24
Το Θέατρο Αποθήκη παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τίτλο Δεύτερη φωνή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει με το «Χειρόγραφο» στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
12.09.2016 11:12
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, η Χάρις Αλεξίου ξανανεβαίνει στη σκηνή, στις 12 Οκτωβρίου και για 12 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Να με θυμάσαι…, της Βάνας Πεφάνη για 2η χρονιά στο Underground
22.08.2016 16:21
“Να με θυμάσαι…”, μια παράσταση σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Των Φύλων, του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΤΡΑ, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας στον Πολυχώρο Underground, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) για 9 μόνο παραστάσεις.