Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η βασανισμένη Βάσσα Ζελεζνόβα

Η βασανισμένη Βάσσα Ζελεζνόβα
Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ρώσου συγγραφέα Μαξίμ Γκόρκι, η «Βάσσα» κάνει πρεμιέρα από τη θεατρική εταιρεία «Πράξη» (Μπέττυ Αρβανίτη) στις 29 Νοεμβρίου στην Α σκηνή του θεάτρου της «Οδού Κεφαλληνίας».

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ρώσου συγγραφέα Μαξίμ Γκόρκι, η «Βάσσα» κάνει πρεμιέρα από τη θεατρική εταιρεία «Πράξη» (Μπέττυ Αρβανίτη) στις 29 Νοεμβρίου στην Α σκηνή του θεάτρου της «Οδού Κεφαλληνίας».

Η Βάσσα Ζελέζνοβα, η ηρωίδα του έργου, που ο Μαξίμ Γκόργκι τιτλοφόρησε με το όνομα της, είναι η τραγική μητέρα και γυναίκα, της οποίας η ιστορία εκτυλίσσεται δραματικά μέσα σε τρεις πράξεις.

Η Βάσσα καλείται να επιβιώσει μετά το θάνατο του πατέρα - αφέντη της οικογένειας, μέσα συνωμοσίες, «βρώμικες» συμμαχίες, απαγορευμένους έρωτες και ένοχα μυστικά. Η ιστορία αποτελεί μία ανθρώπινη τοιχογραφία απαράμιλλης λεπτότητας και ακρίβειας, γεμάτη εκτός των τραγικών περιστάσεων και από το βιτριολικό χιούμορ του Μαξίμ Γκόρκι...

Το έργο είναι γραμμένο από τον Ο Γκόρκι σε δύο εκδοχές. Η μία χρονολογείται το 1910, πριν την Ρωσική Επανάσταση και η δεύτερη μετά, το 1935. Η Θεατρική εταιρεία «Πράξη» (Μπέττυ Αρβανίτη), θα ανεβάσει την πρώτη εκδοχή του έργου σε καινούργια μετάφραση, ειδικά για αυτή την παράσταση , της Χρύσας Προκοπάκη.

Info
«Βάσσα» του Μαξίμ Γκόργκι
Πρεμιέρα: Τρίτη 29 Νοεμβρίου
Θεατρική Εταιρεία «Πράξη» (Μπέττυ Αρβανίτη)
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
Α Σκηνή , Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, 210 8838727
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Μάνος Βακούσης, Κώστας Γαλανάκης, Ευτυχία Γιακουμή, Μαρία Καλλιμάνη, Ηλίας Κουνέλας, Άννα Κουτσαφτίκη, Ελένη Ουζουνίδου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Emigrεδες, του Σλάβομιρ Μρόζεκ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
18.01.2016 16:10
Στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται μία σύγχρονη εκδοχή του έργου του μεγάλου Πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ, οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και τον Θάνο Τοκάκη, από τις 30 Ιανουαρίου.
Τα παιδιά του ήλιου, του Μαξίμ Γκόργκι στο Θέατρο Τέχνης
05.11.2015 10:12
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν παρουσιάζει από τις 14 Νοεμβρίου 2015 το έργο του Μαξίμ Γκόργκι, Τα παιδιά του ήλιου, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.