Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η βασανισμένη Βάσσα Ζελεζνόβα

Η βασανισμένη Βάσσα Ζελεζνόβα
Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ρώσου συγγραφέα Μαξίμ Γκόρκι, η «Βάσσα» κάνει πρεμιέρα από τη θεατρική εταιρεία «Πράξη» (Μπέττυ Αρβανίτη) στις 29 Νοεμβρίου στην Α σκηνή του θεάτρου της «Οδού Κεφαλληνίας».

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ρώσου συγγραφέα Μαξίμ Γκόρκι, η «Βάσσα» κάνει πρεμιέρα από τη θεατρική εταιρεία «Πράξη» (Μπέττυ Αρβανίτη) στις 29 Νοεμβρίου στην Α σκηνή του θεάτρου της «Οδού Κεφαλληνίας».

Η Βάσσα Ζελέζνοβα, η ηρωίδα του έργου, που ο Μαξίμ Γκόργκι τιτλοφόρησε με το όνομα της, είναι η τραγική μητέρα και γυναίκα, της οποίας η ιστορία εκτυλίσσεται δραματικά μέσα σε τρεις πράξεις.

Η Βάσσα καλείται να επιβιώσει μετά το θάνατο του πατέρα - αφέντη της οικογένειας, μέσα συνωμοσίες, «βρώμικες» συμμαχίες, απαγορευμένους έρωτες και ένοχα μυστικά. Η ιστορία αποτελεί μία ανθρώπινη τοιχογραφία απαράμιλλης λεπτότητας και ακρίβειας, γεμάτη εκτός των τραγικών περιστάσεων και από το βιτριολικό χιούμορ του Μαξίμ Γκόρκι...

Το έργο είναι γραμμένο από τον Ο Γκόρκι σε δύο εκδοχές. Η μία χρονολογείται το 1910, πριν την Ρωσική Επανάσταση και η δεύτερη μετά, το 1935. Η Θεατρική εταιρεία «Πράξη» (Μπέττυ Αρβανίτη), θα ανεβάσει την πρώτη εκδοχή του έργου σε καινούργια μετάφραση, ειδικά για αυτή την παράσταση , της Χρύσας Προκοπάκη.

Info
«Βάσσα» του Μαξίμ Γκόργκι
Πρεμιέρα: Τρίτη 29 Νοεμβρίου
Θεατρική Εταιρεία «Πράξη» (Μπέττυ Αρβανίτη)
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
Α Σκηνή , Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, 210 8838727
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Μάνος Βακούσης, Κώστας Γαλανάκης, Ευτυχία Γιακουμή, Μαρία Καλλιμάνη, Ηλίας Κουνέλας, Άννα Κουτσαφτίκη, Ελένη Ουζουνίδου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Οι Τρεις ψηλές γυναίκες, του Έντουαρντ  Άλμπυ στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας
22.02.2017 10:04
Με το έργο του ΄Εντουαρντ Αλμπυ οι «Τρεις Ψηλές Γυναίκες» συνεχίζει τη θεατρική περίοδο 2016-2017 η Μπέττυ Αρβανίτη στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια μιας εξόχως δημιουργικής πορείας.
To Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας παρουσίασε το λεύκωμα «30 χρόνια Πράξη»
15.12.2016 15:56
Τον όμορφο χώρο της γκαλερί «Ιλεάννα Τούντα» διάλεξαν η Μπέτυ Αρβανίτη και ο Βασίλης Πουλαντζάς, να παρουσιάσουν την έκδοση του λευκώματος «30 χρόνια Πράξη» και μαζί με φίλους κι αγαπημένους συνεργάτες να γιορτάσουν τα 30 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.
Sold out η πρεμιέρα και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
11.11.2016 17:10
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
«Τρωάδες σήμερα» από την Μπέττυ Αρβανίτη και τη Ρούλα Πατεράκη για τα 30 χρόνια του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
03.11.2016 10:22
Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη». Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ». Μια θρυλική παράσταση.
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.