Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοκτονώντας Ασύστολα του Αύγουστου Κορτώ

Αυτοκτονώντας Ασύστολα του Αύγουστου Κορτώ

H θεατρική ομάδα «Μαύρη Γάτα» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Αυτοκτονώντας ασύστολα»

του Αύγουστου Κορτώ, στο θέατρο Φούρνος στα Εξάρχεια.
               

Λίγα λόγια για το  έργο

Με λένε Ρόζα και θα αυτοκτονήσω! Αυτή τη φορά... το εννοώ; Μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή τα  ανθρώπινα συναισθήματα. Μια γυναίκα κατοικεί σ’ ένα σπίτι με χρυσοποίκιλτες ταπετσαρίες και μαύρη  υπηρέτρια. Βγάζει λόγο στα μπαλκόνια: «Λαέ, λαέ των Παρισίων, όταν έλεγα να σας δώσουν  παντεσπάνι  δεν το εννοούσα....».

Ταξιδεύει σε Λονδίνο και Παρίσι με αποσκευές την αληθινή φιλία. Όταν πάλι ο έρωτας την προδίδει ανεβάζει  το πόδι στο περβάζι του μπαλκονιού: «Θα πεεεεσω......».


Μυρωδιές από γαλατόπιτα, δαμάσκηνα, εφηβική και ενήλικη ζωή μπερδεύονται σ’ ένα έργο, που το γέλιο και  το κλάμα εναλλάσσονται σαν εικόνες σλάιτς.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ελένη Δημητροπούλου
Διασκεύη: Ελένη Δημητροπούλου, Δήμητρα Βλάχου
Σκηνικά -  Κοστούμια: Δημήτρης  Ζαφειρίου
Μουσική: Μάνος Αποστολόπουλος
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Αυγέρης
Φωτισμοί: Γιάννης Βολλέλης

Παίζουν: Δήμητρα Βλάχου, Κατερίνα  Καραγιάννη 
Ανδρική φωνή: Απόστολος Ρέσσος

Σχετικές ειδήσεις
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Οίκος ενοχής, των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα στο Θέατρο Απόλλων
24.08.2016 16:40
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών θα παρουσιάσει την παράσταση «Οίκος Ενοχής» στο Θέατρο Απόλλων, από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00.
Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ, από την ομάδα Art Vouveau στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
03.08.2016 12:43
Η ομάδα Art Vouveau παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώ», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.