Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ορέστης από το Εθνικό Θεάτρο, στο Φεστιβάλ Βύρωνα

Ορέστης από το Εθνικό Θεάτρο, στο Φεστιβάλ Βύρωνα
Το Φεστιβάλ Βύρωνα παρουσιάζει, στο Θέατρο Βράχων , τον Ορέστη του Ευριπίδη, υπό τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Χουβαρδά ...

Απομυθοποιώντας τους θεούς και χλευάζοντας τους δημαγωγούς, ο «τραγικότερος των τραγικών» Ευριπίδης προσεγγίζει τη μητροκτονία στον Ορέστη (408 π.Χ. – πενήντα χρόνια μετά την Ορέστεια του Αισχύλου), με όρους ψυχολογικού δράματος και έμφαση στην πλοκή και στην περιπέτεια.

Η σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά, με τον εκλεκτό θίασο του Εθνικού Θεάτρου, εγγυάται μια σύγχρονη αντισυμβατική ερμηνεία του κλασικού κειμένου.

Συντελεστές: Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης, Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς, Σκηνικά – Κοστούμια: Γιοχάννες Σουτς, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Διανομή: Ηλέκτρα: Στεφανία Γουλιώτη, Ελένη: Τάνια Τρύπη, Ορέστης: Νίκος Κουρής, Μενέλαος: Ακύλλας Καραζήσης , Τυνδάρεως: Χρήστος Στέργιογλου, Πυλάδης: Κώστας Βασαρδάνης, Άγγελος: Μανώλης Μαυροματάκης , Ερμιόνη: Γεωργιάννα Νταλάρα, Φρύγας: Νίκος Καραθάνος, Απόλλων: Γιώργος Γλάστρας

Χορός: Λαμπρινή Αγγελίδου, Πολυξένη Ακλίδη, Ελένη Βεργέτη,  Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Άννα Καλαϊτζίδου, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Κλίνης, Ρηνιώ Κυριαζή, Ζωή Κυριακίδου, Ηρώ Μπέζου, Λένα Παπαληγούρα , Βιργινία Ταμπαροπούλου, Γιώργος Τζαβάρας, Θάνος Τοκάκης, Αργυρώ Χιώτη

Σχετικές ειδήσεις
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Ηρώδειο
29.07.2016 10:42
Η πολυσυζητημένη Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, έχοντας ήδη κατακτήσει τις καρδιές του κοινού που κατακλύζει τις παραστάσεις της σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώνει την πραγματοποίηση μιας και μοναδικής παράστασης στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 ώρα 21.00 στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
28.07.2016 12:17
Η παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Θέατρο Δάσους
20.07.2016 11:32
Η Ορέστεια του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά συνεχίζει το ταξίδι της στο Θέατρο Δάσους την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά σε περιοδεία
17.06.2016 10:44
Η Ορέστεια του Αισχύλου ξεκινάει το ταξίδι της στις 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας.
Αισχύλου, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
31.05.2016 12:53
Αισχύλου, Ορέστεια. 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.