Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού

Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού
H 11η μεγάλη συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού που είχε παραγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Ιουνίου και αναβλήθηκε, λόγω πρόβλεψης δυσμενών

καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πετρούπολης.

Πιο γενναιόδωρη από ό, τι αρχικά σχεδιαζόταν... με νέους, απρόσμενους καρπούς που θα παρουσιαστούν στη μεγάλη πολυφωνική σύναξη.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται κανονικά στα γνωστά σημεία. όσοι θέλουν να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τους, μπορούν να το κάνουν εκεί όπου τα προμηθεύτηκαν, επιστρέφοντας ολόκληρο και άκοπο το εισιτήριό τους.

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, στον πιο όμορφο σταθμό του, την πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας.

Οι φωνές της Πέτρας σμίγουν και φέτος. Φωνές πολύτροπες και πολύχρωμες, φωνές πολύγλωσσες και πολύφωνες. Φωνές που κομίζουν τόπο, χρόνο, μνήμη. Φωνές που αντηχούν έρωτες, θανάτους και ξενιτιές. Φωνές κατοικημένες από βουνά και ποτάμια, αντάρες και θάλασσες.

Φωνές απέριττες, δωρικές. Φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά. Ένα σμάρι φωνών που ταξιδεύει από την Άπειρο Ήπειρο της πολυφωνίας στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, τον Καύκασο. Και μια φορά κάθε χρόνο, στο έμπα του καλοκαιριού, το σμάρι των φωνών της πέτρας να ανταμώνει στο φυσικό του χώρο, το Θέατρο της Πέτρας.

Φέτος, στην 11η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού, τη μεγαλύτερη, την πιο γενναιόδωρη σύναξη του μεγάλου ταξιδιού των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, ανταμώνει στην Πέτρα.

Πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γεωργία. Αυθεντικοί ερμηνευτές, οι τελευταίοι εναπομείναντες της παλαιότερης κι αυθεντικότερης μουσικής κληρονομιάς. Και δίπλα τους, οι νέοι ιχνηλάτες που εμπνέονται και συναντιούνται στην αλήθεια, τη συλλογικότητα, την αυθεντικότητα της πολυφωνικής έκφρασης. Ρίγος και σφρίγος στη μεγάλη γιορτή των φωνών.

Φέτος θα είμαστε όλοι κι ακόμη περισσότεροι στην πολυφωνική σύναξη! Οι κυράδες της Άνω Δερόπολης, οι πολυφωνικοί όμιλοι της Δερβιτσάνης, της Πολύτσανης, του Χλωμού Άνω Πωγωνίου, ο αντιφωνικός όμιλος και το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, η κυρά Όλγα η μοιρολογίστρα από τον Παρακάλαμο, ο βοσκός Ηλίας Κούρος από το Δολό, οι νέοι της “Χαονίας”, της Αετόπετρας και του “Πολύφωνου”.

Και δίπλα στην ηπειρώτικη πολυφωνία οι γυναικείες διφωνίες από την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, η μελωδική βλάχικη πολυφωνία, οι υπέροχες βουλγάρικες γυναικείες φωνές των “RODHINA”, η ακμαία αλβανική πολυφωνία των “LOT KURBETI”, η μελισματική πολυφωνία των “PESVEBI” από τη Γεωργία. Οι πιο μακρινοί συνταξιδιώτες να έρχονται από την άλλη όχθη του Ειρηνικού, τη μακρινή Καλιφόρνια.

Η μεγαλύτερη πολυφωνική σύναξη του μεγάλου ταξιδιού του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, μια γιορτή εν φωναίς και οργάνοις που σμίγει τις πολύφωνες φωνές με τους πιο όμορφους ηπειρώτικους σκοπούς και χορούς από μια κορυφαία, ατόφια ηπειρώτικη κομπανία.

Με το κλαρίνο, το βιολί , το λαούτο και το ντέφι να συνοδεύουν, στο τέλος της γιορτής, το μεγάλο μας κυκλωτικό χορό. Ένα ηπειρώτικο χορό που, όπως και το πολυφωνικό τραγούδι, μας θέλει όλους μαζί. Καλοκαίρι στις φωνές, καλοκαίρι στις ψυχές, καλό καλοκαίρι στο Θέατρο Πέτρας, με τις φωνές της πέτρας στην πιο όμορφη γιορτή τους.

Σχετικές ειδήσεις
Έργα πολυφωνικής μουσικής σε 1η πανελλήνια εκτέλεση από τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο
01.12.2016 11:53
Ο νέος ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Η ανθρώπινη φωνή διευρύνεται με μια ακόμη συναυλία αφιερωμένη στην πολυφωνική μουσική. Έτσι, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τη Χορωδία της ΕΡΤ που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προτείνει στο κοινό ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά αλλά και κοσμικά έργα, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Συναυλία-Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
12.09.2016 12:25
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο Ηρώδειο θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Άλκη Αλκαίο.
Μια συναυλία για την Κέρκυρα... με τον Σταμάτη Σπανουδάκη
28.07.2016 14:59
Στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια συναυλία για την Κέρκυρα».
Η Lara Fabian για μία συναυλία στην Ελλάδα!
14.07.2016 15:21
Η λατρεμένη Lara Fabian, η απόλυτη ντίβα του σύγχρονου τραγουδιού, θα βρεθεί για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου στο Κεντρικό Γήπεδο Τέννις στο ΟΑΚΑ, για να χαρίσει μία μαγική βραδιά στους Έλληνες fans!
Οι Πλέγμα opening act στη συναυλία της Yasmin Levy στο Κατράκειο
22.03.2016 15:37
H Yasmin Levy, η Ιέρεια των πολυπολιτισμικών ήχων και αισθήσεων, έρχεται στην Ελλάδα την Τετάρτη 6 Ιουλίου για μία μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Opening act στη συναυλία θα είναι η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα.