Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Β. Τζωρτζίνης, Ιτανος-Elephant Music/Μουσικό Ταχυδρομείο

Β. Τζωρτζίνης, Ιτανος-Elephant Music/Μουσικό Ταχυδρομείο
Με άξονες τις μουσικές της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, ο Βασίλης Τζωρτζίνης (σύνθεση, λαούτο και ούτι) και οι συν αυτώ (συμμετέχουν οκτώ μουσικοί και το Κουαρτέτο Εγχόρδων ΒIOS) παρουσιάζουν μια σύγχρονη προσέγγιση των ήχων που παράγουν τα ακουστικά όργανα .

Με άξονες τις μουσικές της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, ο Βασίλης Τζωρτζίνης (σύνθεση, λαούτο και ούτι) και οι συν αυτώ (συμμετέχουν οκτώ μουσικοί και το Κουαρτέτο Εγχόρδων ΒIOS) παρουσιάζουν μια σύγχρονη προσέγγιση των ήχων που παράγουν τα ακουστικά όργανα.

Στις συνθέσεις κυριαρχεί η αναζήτηση νέων (μουσικών) δρόμων, ο αυτοσχεδιασμός αλλά και η ελευθερία κινήσεων των μουσικών καθώς και του συνθέτη.

Σε μια εποχή όπου τουλάχιστον στην Ελλάδα κυριαρχεί και επικρατεί το τραγούδι, ο εν λόγω δημιουργός παίρνει το ρίσκο να παρουσιάσει μια «αντιεμπορική» δουλειά, η οποία όμως κουβαλά όλα τα καλά στοιχεία της μουσικής.

Την φαντασία και την διάθεση για πειραματισμό...

Αξιολόγηση: 3,5/5

Σχετικές ειδήσεις
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Merlin's Music Box 2-Day Wonder στο Ίλιον plus
06.09.2016 15:54
Στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2016, το MERLIN’S MUSIC BOX διοργανώνει ένα μουσικό διήμερο στο ΙΛΙΟΝ plus με τέσσερις από τις πλέον δημιουργικές αθηναϊκές μπάντες της ανεξάρτητης σκηνής.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στο παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
13.07.2016 16:50
O αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για ένα μουσικό παιχνίδι, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στο παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στα πλαίσια του 3on3 Giants.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".