Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

H Ana Moura στο Μουσικό Προαύλιο στο Badminton

H Ana Moura στο Μουσικό Προαύλιο στο Badminton
Σ’ ένα νέο χώρο, άκρως καλοκαιρινό στο Μουσικό Προαύλιο στο θέατρο Badminton, εμφανίζεται μέχρι τις 20 Ιουνίου η νέα του Fado,

Ana Moura. Λόγω της συγκινησιακής αμεσότητας του fado, τείνουμε να εξισώνουμε και να εξομοιώνουμε όλες τις σύγχρονες ερμηνευτικές φωνές του κάτω από την παράδοση της μεγάλης Amalia Rodrigues.

Είναι όμως εύκολο να παρακολουθήσουμε ένα ταλέντο που αυξάνει ραγδαία τη λάμψη του μέσα στο χρόνο και γίνεται όλο και πιο ιδιαίτερο, όλο και πιο πολύτιμο. Μιλάμε βέβαια για την Ana Moura, την νέα ιέρεια του Fado που αντιπροσωπεύει, όσο καμιά άλλη τα τελευταία χρόνια, την επιτομή της καλλιτεχνικής υπόστασης του fado μέσα στον 21ο αιώνα.

Καθώς τραγουδάει, σχεδόν τη «βλέπουμε» να διδάσκεται την τέχνη της μέσα από οικογενειακές βάσεις και μια εφηβεία που μοιράζεται με ροκ και ποπ τραγούδια, αλλά και την τύχη – ή το πεπρωμένο του fado. Στις ταβέρνες που τραγουδούσε η Ana συνάντησε τον σπουδαίο Jorge Fernando, καλλιτέχνη, συνθέτη, παραγωγό, κιθαρίστα κ.λπ. του fado, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα. Και έτσι έρχεται το «θαύμα», που μεταφράζεται σε δίσκους: «Guarda-me a Vida na Mao», «Aconteceu», «Para Alem da Saudade», «Leva-me aos Fados» και σε εμφανίσεις όπου το ερμηνευτικό της πάθος και η ποιότητα της τέχνης της την κάνει μοναδική.

Η Ana Moura εντυπωσιάζει ακόμα και τους Rolling Stones – και τραγουδάει μαζί με τον Mick Jagger το «No Expectations» με αποτέλεσμα εκπληκτικό.

Παραγωγή: Adam Productions, Halfnote Jazz Club

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση - Ο Κώστας Μακεδόνας και η Βίκυ Καρατζόγλου στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο
06.12.2016 16:17
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την Βίκυ Καρατζόγλου και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και για όλα τα Σάββατα μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου θα εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. - Οι συναυλίες ακυρώνονται
O Jerome Kaluta συναντά την Idra Kayne στο προαύλιο της ΕΡΤ!
07.07.2016 10:24
Η ΕΡΤ σε σύμπραξη με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής διοργανώνουν ένα ξεχωριστό «μουσικό καλοκαίρι», ως ανταπόδοση στους πολίτες που από το υστέρημα ή το περίσσεμα τους, χρηματοδοτούν την ύπαρξη και λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Γκαλά όπερας με Πρωταγωνιστές της ΕΛΣ στον προαύλιο χώρο του ΚΠΙΣΝ
30.06.2016 14:39
Ένα εντυπωσιακό Γκαλά Όπερας, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ -μπροστά από το εντυπωσιακό κανάλι- , θα παρουσιάσουν οι πρωταγωνιστές της ΕΛΣ Τάσος Αποστόλου, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία Μητσοπούλου, Δημήτρης Πλατανιάς, Γιάννης Χριστόπουλος, την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 20.30.
Ο Steven Wilson live στο Θέατρο Badminton
21.04.2016 14:26
Ο Steven Wilson, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας ως solo καλλιτέχνης για μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton!
Η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Θέατρο Badminton
09.03.2016 10:35
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” και την αγάπη του για “τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο”, μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για δύο ακόμα ξεχωριστές βραδιές τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.