Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

19o Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

19o Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου
Από τις 18 μέχρι τις 27 Ιουνίου θα διαρκέσει το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου το οποίο αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένο

στη μουσική και τους καλλιτέχνες της Ελβετίας και της Πολωνίας. Καλλιτέχνες του κλασικού ρεπερτορίου από όλο τον κόσμο, ανανεώνουν και φέτος το ραντεβού τους, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιάννη Βακαρέλη, που μαζί με τον Δήμο Ναυπλίου, τη διοργανώτρια εταιρεία συναυλιών Φόρμιγξ και σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ελβετίας  και της Πολωνίας, φέρνουν το Ναύπλιο στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Διακεκριμένοι μουσικοί και ορχήστρες, θα μας ξεναγήσουν στην μουσική της Ελβετίας το Σαββατοκύριακο 18-20 Ιουνίου, ενώ  το Σαββατοκύριακο 25-27 Ιουνίου τιμώμενη χώρα θα είναι η  Πολωνία, με ένα αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Chopin.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με συναυλία του τσελίστα Lionel Cottet σε έργα Mendelssohn, Chopin, Martin και Rachmaninoff, ενώ το Σάββατο 19 Ιουνίου ακολουθεί η περίφημη ορχήστρα Sinfonietta de Lausanne, στο Παλαμήδι, σε έργα  Cimarosa, Barber, Mozart. Το Σαββατοκύριακο θα κλείσει την Κυριακή 20 Ιουνίου με την σύμπραξη του Γιάννη Βακαρέλη με το Lausanne String Quartet, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε έργα Haydn, Mozart, Schumann.


Οι φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν στο Βουλευτικό, την Τετάρτη 23 μία συναυλία των Διονύση Γραμμένου (κλαρινέτο) και Γιάννη Βακαρέλη (πιάνο) και την Πέμπτη 24 Ιουνίου το ρεσιτάλ των: Δημήτρη Καβράκου και της σοπράνο Κάτιας Πάσχου, με τον Δημήτρη Γιάκα (πιάνο) στο Βουλευτικό, σε έργα  Mozart, Donizetti, Verdi, Puccini, Rossini, Durante, Kern.
 
Η αυλαία θα πέσει στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με δύο συναυλίες του Krzysztof Jablonski (πιάνο), με έργα Chopin και Rachmaninov, την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ένα ρεσιτάλ για solo πιάνο αποκλειστικά με έργα Chopin  και το Σάββατο 26 Ιουνίου, ενώ την Κυριακή 27 Ιουνίου ακολουθεί η συναυλία του πολυβραβευμένου Apollon Musagete Quartet σε έργα Beethoven, Chopin, Szymanowski.

Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από τρεις εκθέσεις: Την έκθεση του φωτογράφου Fred Boissonas (1858-1946), με τίτλο Εικόνες της Ελλάδας με φωτογραφίες- εθνολογικά ντοκουμέντα μια ξεχασμένης Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Alpha Bank και συνδιοργανώνεται από την Alpha Bank, την Πρεσβεία της Ελβετίας, το Ριζάρειο Ίδρυμα και την Apeiron Photos (Ιούνιος -Σεπτέμβριος 2010).

Καθώς και δύο εκθέσεις αφιερωμένες στον Chopin, που θα φιλοξενηθούν στο Βουλευτικό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ: τη έκθεση Ο Chopin στο Παρίσι. Το εργαστήρι του συνθέτη που διοργανώνει το Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και αποτελεί καρπό συνεργασίας των Cité de la musique και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, και την έκθεση 2010 Έτος Chopin. Fryderyk Chopin 1810-1849 που επιμελήθηκε η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο F. Chopin στην Βαρσοβία.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 21:00
Lionel Cottet, τσέλο
Peter Wittenberg, πιάνο
Έργα: Mendelssohn, Chopin, Martin, Rachmaninoff

Σάββατο, 19 Ιουνίου Παλαμήδι, 21:00
SINFONIETTA DE LAUSANNE
Clémentine Charlot, φλάουτο
Cécile Vailler, φλάουτο
Jean - Marc Grob, διεύθυνση ορχήστρας
Έργα: Cimarosa, Barber, Mozart

Κυριακή, 20 Ιουνίου Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 21:00
Quatuor du Sinfonietta de Lausanne
Γιάννης Βακαρέλης, πιάνο
Έργα: Haydn, Mozart, Schumann

Δευτέρα, 21 Ιουνίου Βουλευτικό, 21:00
Χρήστος Γαλιλέας, βιολί
Brandt Fredriksen, πιάνο
Έργα: Wieniawski, Brahms, Franck

Τρίτη, 22 Ιουνίου
Βουλευτικό, 21:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Κ. ΝΟΝΗΣ
Φλώρα Τζίνη, υψίφωνος / Αnait Ter-Tatchatian, πιάνο
Γραμμένος Χαλκιάς, βιολί / Arsen Ter-Tatchatian, κρουστά
Xρήστος Ζερμπίνος, ακκορντεόν
Έργα: Α.Honegger, V.Semionov, A.Piazzolla, Χ.Ζερμπίνου,
Α.Mozart, V.Bellini, S.Samaras, T.Ishianagi, O.Musser, N.Rosauro, E.Glien, A.Haroutiunyan, A.Petrov

Τετάρτη, 23 Ιουνίου
Βουλευτικό, ώρα 21.00
Διονύσης Γραμμένος, κλαρινέτο
Γιάννης Βακαρέλης, πιάνο
Έργα: Schumann, Poulenc, Brahms, Verdi


Πέμπτη, 24 Ιουνίου
Βουλευτικό, 21:00
Δημήτρης Καβράκος, μπάσος
Κάτια Πάσχου, σοπράνο
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο
Έργα: Mozart, Donizetti, Verdi, Puccini, Rossini, Durante, Kern

Παρασκευή, 25 Ιουνίου
Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 21:00
Krzysztof Jablonski, πιάνο
Tomasz Strahl, τσέλο
Έργα: θα ανακοινωθούν

Σάββατο, 26 Ιουνίου
Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 21:00
Krzysztof Jablonski, πιάνο
Έργα: θα ανακοινωθούν

Κυριακή, 27 Ιουνίου
Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 21:00
APOLLON MUSAGETE QUARTET
Έργα: Beethoven, Chopin, Szymanowski


Παράλληλες εκδηλώσεις
FRED BOISSONAS. Εικόνες της Ελλάδας
Ημερομηνία: 14 Ιουνίου - 31 Οκτωβρίου
Χώρος: Alpha Bank

Ο Σοπέν στο Παρίσι, το εργαστήρι του συνθέτη
Ημερομηνία: 18 Ιουνίου - 27 Ιουνίου
Χώρος: Βουλευτικό
Εγκαίνια: 18/06/2010 στις 18:30

2010 ΕΤΟΣ ΣΟΠΕΝ - Fryderyk Chopin 1810-1849
Ημερομηνία: 18 Ιουνίου - 27 Ιουνίου
Χώρος: Βουλευτικό
Εγκαίνια: 18/06/2010 στις 18:30.
H έκθεση παρουσιάζει πρόσωπα και τόπους που συνδέθηκαν με την ζωή και το έργο του καθώς και αρχειακό υλικό του Εθνικού Ινστιτούτου Φ. Σοπέν στην Βαρσοβία. Την έκθεση επιμελήθηκε η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Φ. Σοπέν στην Βαρσοβία.

Ναυπλιακά Δρώμενα
Θεατρικά ξαφνιάσματα από το Δημοτικό Θέατρο και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου / Μουσικά στιγμιότυπα σε δρόμους και πλατείες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και το Δημοτικό Ωδείο / Έκθεση: Μορφές και Θέματα από τον Αγώνα του 1821 - Εθνική Πινακοθήκη , Παράρτημα Ναυπλίου / Έκθεση:Το Ελληνικόν ΄Αστυ: Ναύπλιον 1822-1922 - Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Βακαρέλης
Διοργάνωση: Εταιρεία Συναυλιών Φόρμιγξ

Σχετικές ειδήσεις
11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Προς τιμήν του Γιάννη Μόραλη
29.07.2016 12:25
Το 11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας σηκώνει αυλαία το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και τιμά τον Γιάννη Μόραλη, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του, ο οποίος έχει προσφέρει και το χαρακτηριστικό σήμα/λογότυπό του.
Φεστιβάλ Λουτρακίου 2016
21.06.2016 15:55
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ Λουτρακίου, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Αθήνα, παρουσία καλλιτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και φίλων του Φεστιβάλ!
5ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας 2016
21.06.2016 14:44

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου μας προσκαλεί και φέτος στο φεστιβάλ της Αρβανίτσας, σε ένα εκπληκτικό, καταπράσινο τοπίο, μέσα στα έλατα του Ελικώνα, μόλις 1μιση ώρα με το αυτοκίνητο από την Αθήνα.
8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ: Η ελληνο-ιβηροαμερικανική γιορτή του Λόγου!
08.06.2016 16:23
Το 8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ, η ελληνο-ιβηροαμερικανική γιορτή του Λόγου, θα διεξαχθεί από τις 21 ως τις 25 Ιουνίου στην Αθήνα, στις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, και για πρώτη φορά φέτος και στη Λευκάδα, στις 23 και 24 Ιουνίου.
25ο Φεστιβάλ Ναυπλίου: Η αργυρή επέτειος ενός σπουδαίου θεσμού
06.06.2016 13:49
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, που συμπληρώνει φέτος 25 συναπτά έτη προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, θα παρουσιάσει δέκα μοναδικές συναυλίες με σημαντικούς εκπροσώπους του ευρωπαϊκού πενταγράμμου.