Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η διακεκριμένη πιανίστα Έλενα Μουζάλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η διακεκριμένη  πιανίστα  Έλενα Μουζάλα  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Την Παρασκευή 7 Μαΐου, η Έλενα Μουζάλα συμμετέχει ως σολίστ στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα

Χρήστος Λαμπράκης (πρώην Φίλων της Μουσικής). Θα ερμηνεύσει το Kοντσέρτο του Robert Schumann για πιάνο και ορχήστρα  σε λα ελάσσονα, έργο 54, με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του μεγάλου συνθέτη πριν  200 χρόνια. Το κοντσέρτο αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο λυρικά της πιανιστικής φιλολογίας. Ο Robert  Schumann το συνέθεσε το 1845 και η Clara Schumann το ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση την 1η Ιανουαρίου του 1846.

Την  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Jose Ferreira Lobo. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τα έργα: Η κλέφτρα κίσσα, εισαγωγή για ορχήστρα του Gioachino Rossini και Συμφωνία αρ. 9, D 944 του Franz Schubert.

Η Έλενα Μουζάλα εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών που έκανε σε ελληνικές πόλεις, την Κύπρο και το Μόναχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τoν Μάρτιο του 2008, βραβεύτηκε από την Οργάνωση F.E.M. - Γαλλία- Ευρώπη - Μεσόγειος που τελεί υπό την αιγίδα της Γερουσίας της Γαλλίας, για το σύνολο της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής δράσης της και τον Μάιο του 2009 αναδείχτηκε ανάμεσα στους εκατό σημαντικότερους Έλληνες από την παγκόσμια ψηφοφορία που συνδιοργάνωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΙ και ΒΒC. 

Σχετικές ειδήσεις
Τα Χάλκινα γιορτάζουν με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής!
28.02.2017 15:18
Μία συναυλία «πολύχρωμη» και εορταστική αλλά και μία «γέφυρα» γνωριμίας και συνεργασίας των παλαιότερων και των νεότερων μουσικών είναι η εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, σε συνεργασία με το Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» και με τη συμμετοχή τη Χορωδία Pop Gospel του ωδείου.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής - Μόσχα: συναυλία από την ΚΟΑ με τον Ούρος Λάγιοβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 15:47
Ο σπουδαίος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς που ενθουσίασε το φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό στις προηγούμενες συνεργασίες του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει και πάλι στο πόντιουμ της Ορχήστρας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Εμείς κι ο κόσμος VI από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.04.2016 16:40
Ο φημισμένος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς επιστρέφει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την Παρασκευή 8 Απριλίου (20.30, Μέγαρο Μουσικής), για να βάλει την έγκυρη μουσική του υπογραφή στην ερμηνεία της μυσταγωγικής «Κρύπτης» του Μωρίς Οχανά, καθώς και στην περίφημη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.