Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η διακεκριμένη πιανίστα Έλενα Μουζάλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η διακεκριμένη  πιανίστα  Έλενα Μουζάλα  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Την Παρασκευή 7 Μαΐου, η Έλενα Μουζάλα συμμετέχει ως σολίστ στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα

Χρήστος Λαμπράκης (πρώην Φίλων της Μουσικής). Θα ερμηνεύσει το Kοντσέρτο του Robert Schumann για πιάνο και ορχήστρα  σε λα ελάσσονα, έργο 54, με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του μεγάλου συνθέτη πριν  200 χρόνια. Το κοντσέρτο αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο λυρικά της πιανιστικής φιλολογίας. Ο Robert  Schumann το συνέθεσε το 1845 και η Clara Schumann το ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση την 1η Ιανουαρίου του 1846.

Την  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Jose Ferreira Lobo. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τα έργα: Η κλέφτρα κίσσα, εισαγωγή για ορχήστρα του Gioachino Rossini και Συμφωνία αρ. 9, D 944 του Franz Schubert.

Η Έλενα Μουζάλα εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών που έκανε σε ελληνικές πόλεις, την Κύπρο και το Μόναχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τoν Μάρτιο του 2008, βραβεύτηκε από την Οργάνωση F.E.M. - Γαλλία- Ευρώπη - Μεσόγειος που τελεί υπό την αιγίδα της Γερουσίας της Γαλλίας, για το σύνολο της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής δράσης της και τον Μάιο του 2009 αναδείχτηκε ανάμεσα στους εκατό σημαντικότερους Έλληνες από την παγκόσμια ψηφοφορία που συνδιοργάνωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΙ και ΒΒC. 

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Εμείς κι ο κόσμος VIII: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.05.2016 15:57
Η, πλήρους δράσης κι αισθητικής ακρίβειας, Πρώτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς μόλις στα 19 του χρόνια. Το αειθαλές Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, με σολίστ τον 33χρονο Βασίλη Βαρβαρέσο, παλαιό γνώριμο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έναν από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του. Και ο «Νόστος Ι», το έργο που συνέθεσε πέρυσι ο Χρήστος Σαμαράς, αξιοποιώντας ένα «κολλάζ στοιχείων της λαϊκής και δημοτικής μας μουσικής». Αυτό είναι το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κ.Ο.Α. την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού Ekhart Wycik, ενός από τους διεθνώς ταχύτατα ανερχόμενους αρχιμουσικούς, γνωστού για την ευρύτητα του ρεπερτορίου του και για τη στυλιστική του ευελιξία.
Εμείς κι ο κόσμος VI από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.04.2016 16:40
Ο φημισμένος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς επιστρέφει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την Παρασκευή 8 Απριλίου (20.30, Μέγαρο Μουσικής), για να βάλει την έγκυρη μουσική του υπογραφή στην ερμηνεία της μυσταγωγικής «Κρύπτης» του Μωρίς Οχανά, καθώς και στην περίφημη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.
Το Μεγάρο Μουσικής μόνιμη στέγη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
16.12.2015 10:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχουν τη χαρά να σας ανακοινώσουν ότι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.
Εμείς κι ο κόσμος ΙΙΙ: Συναυλία της ΚΟΑ για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Νήλσεν και του Σιμπέλιους
29.10.2015 11:08
Η τρίτη κατά σειρά συναυλία του φετινού θεματικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Εμείς κι ο κόσμος» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει αφορμή μια διπλή επέτειο, τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Νήλσεν και του Γιαν Σιμπέλιους.