Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Διάλεξη της Marilyn Yalom

Διάλεξη της Marilyn Yalom
Η Marilyn Yalom έρχεται στην Αθήνα την Τρίτη 27 Απριλίου, προσκεκλημένη των Εκδόσεων Άγρα και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με την ευκαιρία έκδοσης του νέου της βιβλίου, Τα Αμερικανικά Νεκροταφεία– Τετρακόσια χρόνια ιστορίας μέσα από τα κοιμητήρια και τα νεκροταφεία (The American Resting Place– Four Hundred Years of History through our Cemeteries and Burial Grounds), με φωτογραφίες του Reid Yalom, από τις Εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση της Κατερίνας Χαλμούκου.

Την Τρίτη 27 Απριλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάλεξη της γνωστής συγγραφέως για την ιστορία της ταφής στην Αμερική από τους πρώτους αποίκους του Mayflower μέχρι σήμερα με όλες τις κοινότητες και τις θρησκείες της χώρας.

Η Yalom στο νέο της βιβλίο ανασυνθέτει την αμερικανική ιστορία καθώς σχολιάζει πώς οι επιτύμβιες επιγραφές αντικατοπτρίζουν την αλλαγή αντιλήψεων για το θάνατο και την προσωπική ταυτότητα, πώς η ταφόπλακα συνιστά τεκμήριο της κοινωνικής τάξης και του φύλου του νεκρού, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται η ταφή των νεκρών δίπλα σε άλλους καθώς επίσης τα γεγονότα και τους λόγους που επιβάλλουν την μετακίνηση νεκροταφείων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά ενώ θα συνοδεύεται από προβολή φωτογραφιών από νεκροταφεία της Αμερικής του Reid Yalom.

Η Marilyn Yalom μεγάλωσε στην Ουάσινγκτον και σπούδασε σε σημαντικά πανεπιστήμια, όπως της Σορβόννης, του Χάρβαρντ και του Τζον Χόπκινς. Είναι παντρεμένη με το διάσημο ψυχίατρο και συγγραφέα Ίρβιν Γιάλομ με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Είναι καθηγήτρια Γαλλικών και συγκριτικής λογοτεχνίας, διευθύνει το Τμήμα Σπουδών για τις Γυναίκες και το Φύλο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια ενώ έχει γράψει μέχρι στιγμής επτά βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν μεταφρασμένα από τις Εκδόσεις Άγρα τα βιβλία της: «Ιστορία του γυναικείου στήθους», «Η Γέννηση της βασίλισσας του σκακιού» και «Ο καιρός των καταιγίδων - Η Γαλλική Επανάσταση στη μνήμη των γυναικών». Τα βιβλία της θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά στη βιβλιογραφία περί φεμινισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ελένη Στασινού παρουσιάζει το βιβλίο
10.06.2016 12:04
Οι Εκδόσεις Γκοβόστη και η συγγραφέας Ελένη Στασινού σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Βρωμοθήλυκα" της ιστορίας, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στον πολυχώρο Arthens. ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Πασχαλινό bazaar βιβλίων των Εκδόσεων Καστανιώτη
19.04.2016 10:00
Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Καστανιώτη και βρείτε τα ιδανικά βιβλία-δώρα στο πασχαλινό bazaar βιβλίων από την Τρίτη 19 έως την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.
Ποίηση δια φωνής τρίτων την ημέρα βιβλίου
14.04.2016 11:31
Οι Εκδόσεις Γκοβόστη συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας Βιβλίου 2016 την 23η Απριλίου και στον Περίπατο βιβλίου.
Ημέρα Βιβλίου 2016 – Δράσεις και Εκδηλώσεις
13.04.2016 09:51
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.