Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Διάλεξη της Marilyn Yalom

Διάλεξη της Marilyn Yalom
Η Marilyn Yalom έρχεται στην Αθήνα την Τρίτη 27 Απριλίου, προσκεκλημένη των Εκδόσεων Άγρα και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με την ευκαιρία έκδοσης του νέου της βιβλίου, Τα Αμερικανικά Νεκροταφεία– Τετρακόσια χρόνια ιστορίας μέσα από τα κοιμητήρια και τα νεκροταφεία (The American Resting Place– Four Hundred Years of History through our Cemeteries and Burial Grounds), με φωτογραφίες του Reid Yalom, από τις Εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση της Κατερίνας Χαλμούκου.

Την Τρίτη 27 Απριλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάλεξη της γνωστής συγγραφέως για την ιστορία της ταφής στην Αμερική από τους πρώτους αποίκους του Mayflower μέχρι σήμερα με όλες τις κοινότητες και τις θρησκείες της χώρας.

Η Yalom στο νέο της βιβλίο ανασυνθέτει την αμερικανική ιστορία καθώς σχολιάζει πώς οι επιτύμβιες επιγραφές αντικατοπτρίζουν την αλλαγή αντιλήψεων για το θάνατο και την προσωπική ταυτότητα, πώς η ταφόπλακα συνιστά τεκμήριο της κοινωνικής τάξης και του φύλου του νεκρού, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται η ταφή των νεκρών δίπλα σε άλλους καθώς επίσης τα γεγονότα και τους λόγους που επιβάλλουν την μετακίνηση νεκροταφείων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά ενώ θα συνοδεύεται από προβολή φωτογραφιών από νεκροταφεία της Αμερικής του Reid Yalom.

Η Marilyn Yalom μεγάλωσε στην Ουάσινγκτον και σπούδασε σε σημαντικά πανεπιστήμια, όπως της Σορβόννης, του Χάρβαρντ και του Τζον Χόπκινς. Είναι παντρεμένη με το διάσημο ψυχίατρο και συγγραφέα Ίρβιν Γιάλομ με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Είναι καθηγήτρια Γαλλικών και συγκριτικής λογοτεχνίας, διευθύνει το Τμήμα Σπουδών για τις Γυναίκες και το Φύλο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια ενώ έχει γράψει μέχρι στιγμής επτά βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν μεταφρασμένα από τις Εκδόσεις Άγρα τα βιβλία της: «Ιστορία του γυναικείου στήθους», «Η Γέννηση της βασίλισσας του σκακιού» και «Ο καιρός των καταιγίδων - Η Γαλλική Επανάσταση στη μνήμη των γυναικών». Τα βιβλία της θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά στη βιβλιογραφία περί φεμινισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» στην Στοά του Βιβλίου
19.12.2016 11:58
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2016 οι εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας σας προσκαλούν σε μια εορταστική βραδιά στη Στοά του Βιβλίου με αφορμή την επίσημη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» του Χαράλαμπου Καρούσου.
Δύο βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος υπόψηφια για το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015
01.12.2016 11:46
Δύο εικονογραφημένα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος περιλαμβάνονται στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015 και συγκεκριμένα το βιβλίο Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου με εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά και το βιβλίο Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.
Παρουσίαση της νέας σειράς ιστορίας
18.11.2016 10:27
Οι Εκδόσεις της Εστίας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση (HAU) και το Hellenic American College (HAEC) σας προσκαλούν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στην παρουσίαση της νέας σειράς ιστορίας «Βασική Ιστορική Βιβλιοθήκη» στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Πασχαλινό bazaar βιβλίων των Εκδόσεων Καστανιώτη
19.04.2016 10:00
Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Καστανιώτη και βρείτε τα ιδανικά βιβλία-δώρα στο πασχαλινό bazaar βιβλίων από την Τρίτη 19 έως την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.