Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα ούτε Άμλετ

Σήμερα ούτε Άμλετ
Ο μονόλογος του Λεβαντόφκσι, Σήμερα ούτε Άμλετ , ανεβαίνει τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στις 21.15, στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Πρόδρομου Τσινικόρη.

Το έργο πραγματεύεται με ξεκαρδιστικό τρόπο, το θέατρο, τους ανθρώπους του και τη σχέση τους με το αδηφάγο κοινό. Σκηνή , παρασκήνιο, πρωταγωνιστές και αφανείς εργάτες της παραστατικής αυτής τέχνης, συνθέτουν την ομαδική δουλειά που λέγεται θέατρο.

Ο συγγραφέας εστιάζει την προσοχή του περισσότερο στον ηθοποιό οποίος βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση αμηχανίας ανάμεσα στο τραγικό και το γελοίο, με σύμμαχο μια αυλαία .

Ο Rainer Lewandowski γεννήθηκε και ζει στο Αννόβερο. Είναι θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Έχει γράψει διάφορα έργα για το θέατρο και το ραδιόφωνο, καθώς και ένα μιούζικαλ αφιερωμένο στη ζωή της Μαρλέν Ντίτριχ. 

Η παράσταση αυτή ήταν το θέμα της διπλωματικής εργασίας του Πρόδρομου Τσινικόρη στο Τμήμα Θεάτρου (κατεύθυνση Υποκριτικής) του Α.Π.Θ.
Στη συνέχεια περιελήφθη στο ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης και ταξίδεψε στο 1ο Going Youth Festival (Θέατρο Ροές, Αθήνα).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Μετάφραση – Ερμηνεία: Πρόδρομος Τσινικόρης
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία – Φωτισμοί: Χαρίτων Παπαδόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Καθαρή πόλη, των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
19.12.2016 16:33
Η Καθαρή Πόλη μετά την επιτυχημένη περσινή παρουσίασή της στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την περιοδεία σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, επιστρέφει στην Αθήνα,στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, για να επαναπροσδιορίσει τα στερεότυπα μέσα από το βλέμμα και τις προσωπικές μαρτυρίες πέντε μεταναστριών καθαριστριών, «ειδικών» σε θέματα καθαριότητας.
EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
06.12.2016 12:53
H Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει στο πλαίσιο του EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, τρεις νέες παραστάσεις. Πρόκειται για την performance Monday, της Cláudia Dias, την Καθαρή Πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη και Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch.
Πεδίο βολής (Αγριόπαπιες) των influx και Πρόδρομου Τσινικόρη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
03.11.2016 16:10
Η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου ξεκινά τη φετινή σεζόν με την παράσταση Πεδίο βολής (Αγριόπαπιες) από τους influx και τον Πρόδρομο Τσινικόρη.
Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου του Κώστα Λεϊμονή στο θέατρο Αλκμήνη
16.09.2016 14:50
Το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, ανεβαίνει από 22 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αλκμήνη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Μόνος με τον Άμλετ, με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο Θέατρο Κιβωτός
21.04.2016 10:30

Η αρτivities παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» για 12 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός.